طراحی گرافیک سایت برای راهاندازی یک کسب و کار مبتنی بر وب، بسیار حیاتی و ضروری است. اگر یک سایت، گرافیک قابلقبولی نداشته باشد، بر روی تجربه کاربران تاثیر منفی خواهد گذاشت و احتمال ترک صفحات سایت از سمت آنها افزایش خواهد یافت. این موضوع برای کسب و کارهایی که به دنبال جذب حداکثری مخاطبان هستند، یک اتفاق بد است. برای موفقیت در این مسیر باید به اصول مختلفی توجه کنیم. طراحی گرافیک هیچ زمانی خاتمه نمیپذیرد و تیم طراحی باید همیشه به دنبال شیوههای جدید برای بهبود نمای سایت یا فروشگاه اینترنتی باشند.
طراحی گرافیک وب، به فرآیندهایی برای طراحی ظاهر و ویژگیهای بصری در یک سایت گفته میشود. این فرایند از مرحله آمادهسازی وایرفریم و طراحی رابط کاربری شروع شده و تا جانمایی تصاویر و متون، تایپوگرافی، برندینگ دیجیتال و.. ادامه پیدا میکند. هدف از این طراحی، انتقال مفهوم و پیام کسب و کار به کاربران است.
طراحان، مسئول ایجاد وبسایتهایی هستند که ظاهر گرافیکی خوبی دارند و به سرعت بارگذاری میشوند. بنابراین، در طراحی گرافیک سایت با محدودیتهای خاصی مواجه هستند. آنها باید اندازه فایل و وضوح تصاویر را به شکلی تنظیم کنند که هم کیفیت قابل قبول باشد و هم بر روی ساعت بارگذاری تاثیر منفی نگذارد.
هدف از طراحی سایتها، جذب مشتری و بازاریابی است. هر سایتی با هر رویکردی به دنبال اهداف تجاری است. برای دستیابی به این اهداف، گرافیک یک سایت باید به گونهای طراحی شود که امکان جذب بیشترین مخاطب را داشته باشد. اگر گرافیک سایت به خوبی طراحی شود، یک ذهنیت مناسب به مخاطبان میدهد و آنها اعتماد کافی را به کسب و کار خواهند داشت.
در فضاهای پر رقابت تجاری، طراحی گرافیک اهمیت بسیاری پیدا میکند. زیرا مهمترین وجه تمایز بین وبسایتها یا فروشگاههای اینترنتی خواهد بود. در طراحی گرافیک سایت تلاش میشود که بهترین چیدمان، رنگبندی، تایپوگرافی و.. در نظر گرفته شود. تمامی اجزای گرافیکی بایستی در خدمت رشد بازاریابی و ایجاد تعامل با مخاطبان کسب و کار باشند. مجموعهای از ابزارهای گرافیکی مانند تصاویر، نمودارها، گراف، موشنگرافیک یا حتی ویدیدها موجب دستیابی کسب و کار به اهدافش میشوند.
تا قبل از سال 2015، بیشتر محتواهای اینترنتی مبتنی بر متن بودند و گرافیک بصری اهمیت کمتری داشت. ساختار صفحات وب در آن دوران ساده و ابتدایی بود. اما با رشد سرعت اینترنت شاهد بهبود گرافیک تصویری و استفاده گسترده از آنها هستیم. امروزه زمانی که از طراحی گرافیک سایت صحبت میکنیم، منظورمان تصاویر با وضوح بالا نیست. بلکه منظورمان تناسب اجزای یک سایت با یکدیگر است که باعث بهبود رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) خواهد شد.
کاربردی بودن و قابلیت استفاده (Usability & Utility) دو خصوصیتی هستند که موفقیت یا شکست هر وبسایتی را تعیین میکنند. بازدیدکننده تنها کسی است که با مشاهده صفحات وب، تصمیم میگیرد که بر روی یک آیکون کلیک کند یا از آن عبور کند. امروزه در طراحی گرافیک سایت، کاربر محور بودن رویکردی استاندارد است، زیرا اگر رویکرد دیگری غیر از این دنبال شود، نتیجهای جز شکست نخواهد داشت. ما در این مقاله به جزئیات طراحی گرافیک وبسایتها نمیپردازیم، بلکه به اصولی اشاره میکنیم که بر روی مسیر طراحی سایت و رویکرد مدیران کسب و کارها تاثیر میگذارد.
درک درست از این اصول، مهمترین تمایز کسب و کارهای موفق با کسب و کارهای شکست خورده است:
برای شروع طراحی گرافیک سایت باید به شناخت درست از نحوه تعامل کاربران با یک صفحه وب برسیم و الگوهای اساسی رفتار کاربران را بشناسیم. بازدیدکنندگان به یک صفحه وب نگاه میکنند، آنها بخشی از متن یا تصاویر را در ذهن خود اسکن کرده و روی اولین پیوندی کلیک میکنند که به نیاز آنها نزدیکتر باشد. آن چیزی که باید در پیادهسازی گرافیک وب مدنظر قرار گیرد، این است که بخش اعظمی از صفحات هرگز توسط مخاطبان دیده نمیشوند!
اگر کاربر به هدف خود دست پیدا نکند، در اولین فرصت بر روی دکمه بازگشت کلیک کرده و به وبسایت دیگری میرود. به همین دلیل است که در اولین گام باید به شناخت پرسونا، نیازسنجی و درک شرایط کاربران پرداخت. توجه داشته باشیم که طراحی گرافیک تنها قرار دادن اجزای گرافیکی در مکانهای مختلف نیست. بلکه باید پشت هر جزء گرافیکی مجموعهای از تحلیلها قرار گیرد.
این کار ساده نیست و نیاز به تجربه زیادی دارد. ایرانوبز با داشتن تیمی حرفهای به شما در زمینه دیزاین وبسایت کمک زیادی خواهد کرد.
طراحان در طراحی گرافیک سایت باید کم حوصلهگی کاربران را مدنظر داشته باشند. کاربرانی که به سراغ یک سایت میروند، به دنبال پر کردن فرمهای طولانی یا جستجوی نیاز خود در بین متنهای طولانی نیستند. آنها با کاوش سریع، در کمترین زمان نیاز خود را پیدا میکنند.
در وبسایتهای امروزی، توسعه برخی از جنبههای رابط کاربری، توجه بیشتر مخاطبان را به همراه دارد. بدون تردید تصاویر چشمنوازی بیشتری از متون دارند. همانطور که تیترها توجه بیشتری از متنهای پاراگراف را به خود جلب میکنند. چشم انسان بهصورت غیرخطی عمل کرده و به خوبی الگوهای برجسته را تشخیص میدهد. طراحان گرافیک سایت با دقت به این نکته، توجه مخاطبان را به سمت اهداف بازاریابی سوق میدهند که وقت آنها صرف امور غیرضروری نشود.
در طراحی گرافیک، استفاده از اجزای بصری باید در کنار بهبود رابط کاربری و تجربه کاربری باشد. یک کاربر باید بهسادگی از هر نقطه سایت به نقاط دیگری تنها با 3 کلیک دسترسی داشته باشد. ترکیب جذابیت بصری با ساختارمندی سایت به هر کاربری کمک میکند تا با کمک ناوبری به سراغ اهداف خود برود. چنین طراحی رابط کاربری باعث چرخش سریع کاربران در سایت و کاهش نرخ پرش خواهد شد.
زمانیکه صحبت از طراحی گرافیک در وبسایتها میشود، ذهن به سمت استفاده از اجزای بصری میرود. اما طراحان حرفهای و باتجربه میدانند که متن نیز به تقویت گرافیک سایت کمک میکند. بهخصوص در بخشهایی که ابهام وجود دارد، یک متن کپیرایتری قوی بر روی انتقال مفاهیم کلیدی به کاربران نقش خواهد داشت.
طراحی گرافیک حرفهای به معنای یک وبسایت شلوغ و درهم نیست. سادگی و استفاده از فضاهای خالی در طراحی به کاربران کمک میکند که اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند. به کارگیری محدود بلوکهای تبلیغاتی و تولید محتوای هدفمند موجب میشود که کاربران درگیر محتواهای غیرضروری نشوند. در طراحی گرافیکی سایت از فضای سفید (White Space) نباید ترسید. برای جداسازی بخشهای مختلف به جای استفاده از خط از فضای سفید بهره ببرید.
ارتباط بصری موثر (Effective Visual Communication) مهمترین هدف از طراحی گرافیک سایت است. برای دستیابی به این هدف، طراحان باید با سازماندهی، طراحی ساختارهای مشخص، سادگی، صرفهجویی در استفاده از عناصر بصری، وضوح و ارتباطات شفاف بین اجزا؛ صفحات وبسایت را از نمونههای مشابه متمایز کنند.
در طراحی وب، یک تعداد استانداردهای مشخصی وجود دارد. طراحان به این نکته باید توجه کنند که برای خلاقیت و نوآوری در گرافیک سایت، نباید این استانداردها را نادیده بگیرند. بهعنوان مثال محل منوهای ناوبری، ساختار متن، محل جستجوی سایت، ظاهر دکمهها، آیکونها و.. از استانداردهایی هستند که رعایت آنها باعث اعتماد بیشتر کاربران و راحتی کار با سایت خواهد شد. نوآوری در طراحی گرافیک سایت، زمانی باید اجرایی شود که مطمئن باشیم ایدهای بهتر داریم و با تست A/B کارآیی آن را اندازهگیری کرده باشیم.
سنجیدن عملکرد اجزای گرافیکی به طراحان و مدیران، قابلیتهای استفاده از بخشهای مختلف سایت را نشان میدهد و به آنها در شناخت مشکلات مربوط به طرحبندی کمک میکند. بررسی طراحی وب یک فرآیند تکراری است که بعد از هر تغییر جزئی باید به بررسی مشکلات کاربران با کمک آن پرداخت. این آزمایشها کمک زیادی به بهبود رابط کاربری و تجربه کاربری خواهند داشت.
در طراحی وب، باید طراحان شناخت درستی از عناصر کلیدی داشته باشند و از آنها در جای خود استفاده کنند. برخی از عناصر کلیدی در طراحی گرافیک عبارتاند از:
طراحی گرافیک وب سایت از مهمترین فعالیتها برای راهاندازی یک کسب و کار تحت وب است. زیرا توسعه پیامهای بصری کمک زیادی برای دستیابی به اهداف تجاری میکند. در حال حاضر بخش زیادی از شناخت برند بهصورت آنلاین اتفاق میافتد. به همین دلیل باید به نمای گرافیکی سایت خود در فرایندهای طراحی توجه کنید. ایرانوبز با داشتن تیمهای حرفهای در زمینه طراحی خلاقانه سایت در تمامی مراحل در کنار شما خواهد بود.