طراحی سایت اختصاصی و فرایند آن

 طراحی سایت اختصاصی یکی از روش‌های موثر و کارآمد جهت رشد و توسعه کسب‌وکار در بستر اینترنت به شمار می‌آید. اگر تا به امروز جهت طراحی و راه‌اندازی وب سایت کسب‌وکار خود اقدام نکرده‌اید؛ حتما این مقاله را تا پایان مطالعه کنید که با اهمیت و نحوه طراحی سایت اختصاصی بیشتر آشنا شوید. بسیاری از کسب‌وکارهای قدیمی و مدرن، امروزه اقدام به طراحی سایت اختصاصی کرده‌اند. بدین نحو، میزان فروش و درآمد آن‌ها افزایش خواهد یافت.


فرایند طراحی سایت اختصاصی

شیوه‌های مختلفی جهت طراحی وب سایت وجود دارد که باتوجه‌به نیاز و اهداف هر شرکت یا سازمان، طراحی و راه‌اندازی وب سایت انجام می‌گیرد. آنچه که در فرایند طراحی وب سایت بسیار مهم و پراهمیت است؛ نحوه طراحی و استفاده از ابزارها، قالب‌ها، دستورات کدنویسی، رابط کاربری و ... است. در واقع، طراحی وب سایت باید به شکلی انجام شود که علاوه بر نمای ظاهری جذاب و کاربرپسند، امکان مدیریت آسان و دسترسی سریع به کاربران را نیز فراهم کند.

یکی از روش‌های پرطرف‌دار و پرکاربرد در طراحی وب سایت، طراحی سایت اختصاصی است. این روش از سوی شرکت‌ها و افراد متخصص در حوزه طراحی وب سایت انجام می‌شود. برای تعریف و در اختیار گذاشتن امکانات و قابلیت‌های خاص، متخصصین از زبان کدنویسی PHP، ASP، HTML  و ... استفاده می‌کنند. بسیاری از مراحل طراحی تا اجرای وب سایت به‌صورت کاملا اختصاصی و سفارشی انجام خواهد شد. بدین ترتیب، سفارش‌دهنده وب سایت تمام امکانات و خدمات خود را به طور اختصاصی به کاربران ارائه خواهد کرد. با چنین رویکرد و استراتژی، احتمال موفقیت و رشد کسب‌وکارهای اینترنتی، نسبت به سایر روش‌ها بیشتر خواهد شد.فرایند طراحی سایت اختصاصی

مزایای طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی نسبت به سایر روش‌های طراحی سایت از ویژگی‌ها و مزایای خاصی برخوردار است. در این بخش به برخی از مهم‌ترین مزایای طراحی سایت به‌صورت اختصاصی اشاره کرده‌ایم.

  • برنامه‌نویسی بر اساس الگوریتم‌های گوگل و دیده‌شدن در صفحات اول گوگل
  • افزایش سرعت دسترسی کاربران به خدمات و امکانات وب سایت اختصاصی
  • طراحی و اجرای طرح‌های گرافیکی ویژه، مطابق با نیاز و سلیقه مشتری
  • افزایش میزان رضایتمندی مشتریان هدف از ارائه خدمات ویژه
  • امکان تغییر و ویرایش قابلیت‌ها و امکانات پنل مدیریتی
  • رشد و توسعه سریع کسب‌وکار نسبت به سایر رقبا
  • قابلیت افزودن برنامه‌های IOS و Android
  • امنیت بالای وب سایت
  • انعطاف‌پذیری بالا

اهمیت طراحی سایت اختصاصی

طراحی وب سایت اختصاصی، برای بسیاری از کسب‌وکارها به‌ویژه کسب‌وکارهای بزرگ و درحال‌رشد، بسیار مهم و پراهمیت است. به این دلیل که:

  • به‌واسطه راه‌های ارتباطی مختلفی که با مشتریان برقرار کرده‌اند، توسعه و موفقیت کسب‌وکار آن‌ها بیشتر از رقبا شکل می‌گیرد.
  • مرزهای جغرافیایی و محدودیت‌های مکانی جهت فروش و ارائه محصولات حذف خواهند شد.
  • برای رشد و توسعه کسب‌وکار خود، نیازی به سرمایه‌های هنگفت نخواهند داشت.
  • در هر ساعت از شبانه‌روز امکان عرضه محصولات و خدمات وجود خواهد داشت.
  • به یک برند معتبر و شناخته شده در فضای آنلاین تبدیل می‌شوند.
  • تعامل بیشتری با مشتریان و جامعه هدف خود خواهند داشت.
  • خدمات ارزنده و محصولات متنوعی به مشتریان ارائه می‌کنند.
  • امکان تبلیغ، بازاریابی آنلاین و به‌صرفه برای آن‌ها فراهم می‌شود.

فرایند طراحی سایت اختصاصی

همان‌طور که در بخش اول اشاره کرده‌ایم، فرایند طراحی وب سایت اختصاصی، بر اساس یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی انجام می‌شود. بنابراین، پیش از شروع کار بهتر است که یکی از زبان‌های کدنویسی را متناسب با شیوه طراحی و اجرای وب سایت در نظر بگیرید. سپس مراحل زیر را گام‌به‌گام بادقت انجام دهید که در نهایت، وب سایت اختصاصی و حرفه‌ای طراحی و پیاده‌سازی کنید.

تحقیق و بررسیتحقیق و بررسی

یکی از مراحل مهم در طراحی سایت اختصاصی، انجام تحقیقات مختلف است. در این مرحله، طراح وب سایت یا گروه طراحی وب سایت، به جمع‌آوری و دریافت اطلاعات مهم از کاربر و اهداف او می‌پردازند. شناخت شرکت یا سازمان، بررسی نیاز و خواسته کارفرما، شناخت ویژگی‌ها و نیاز جامعه هدف، بررسی و آنالیز فعالیت‌های رقبا، تعیین میزان بودجه و هزینه جهت طراحی وب سایت، شیوه بازاریابی و تبلیغات تجاری، مشخص‌شدن هدف کارفرما از طراحی سایت و... از جمله اطلاعات مهمی هستند که طراحان وب سایت، پیش از طراحی سایت به آن‌ها نیاز خواهند داشت. مطمئنا با در اختیار داشتن اطلاعات کافی، طراحی وب سایت اختصاصی نیز به طور دقیق و اصولی انجام خواهد شد.

برنامه‌ریزی دقیق و شناسایی اهداف

در این مرحله، باید هدف از طراحی وب سایت اختصاصی مشخص شود. همچنین باید برای انجام هر مرحله از طراحی سایت، برنامه و استراتژی مشخصی تعریف شود. به عنوان مثال جهت بهینه‌سازی وب سایت، تبلیغات و بازاریابی آنلاین، تولید محتوا و ... باید برنامه‌ریزی مشخصی انجام شود. از سوی دیگر، با درنظرگرفتن خواسته کارفرما و نیاز مشتری، باید اهداف سازمان در طراحی سایت در نظر گرفته شوند. برنامه‌ریزی و اهداف باید کاملا واضح و شفاف تعریف شوند که با کمترین خطا و اشکال فنی، پروژه به اتمام برسد.

تعیین محدوده

در اغلب مواقع، مشتریان یا سفارش دهندگان اهداف مشخص و معینی برای طراحی سایت اختصاصی در ذهن ندارند! ایده‌ها و اهدافی که آن‌ها تعریف کرده‌اند، با آنچه که یک طراح وب سایت در نظر دارد، ممکن است که متفاوت باشد. در این مرحله، طراح وب سایت، اهداف و خواسته‌های کارفرما را دسته‌بندی کرده و بر اساس نیاز او، اقدام خواهد کرد. در واقع، برای هر یک از اهداف، محدوده مشخصی تعریف می‌کند و با شفاف‌سازی اهداف و خواسته‌های کارفرما، مسیر رشد و توسعه وب سایت به‌مرورزمان شکل می‌گیرد. جالب اینکه، باگذشت زمان، قابلیت‌ها و امکانات وب سایت به‌مرورزمان افزایش‌یافته و بدین ترتیب، کارفرما نیز به اهداف خود خواهد رسید.

اختصاص و تعریف دامنه

طراحی سایت اختصاصی، بدون تعریف سرور و هاست به طور کامل انجام نمی‌شود. پس از انجام مراحل بالا، باید نام و دامنه مشخصی برای وب سایت در نظر بگیرید که مشتریان دسترسی به خدمات و محصولات شما داشته باشند. توصیه می‌کنیم، حتما در تعیین و تعریف نام دامنه دقت نظر داشته باشید. برای آنکه برند و نام کسب‌وکار حرفه‌ای شما بیشتر در ذهن مخاطبین و جامعه هدف ماندگار شود؛ حتما از اسامی کوتاه و معنادار برای تعیین دامنه وب سایت خود استفاده کنید.

نقشه و قالب‌بندی سایت

بدون درنظرگرفتن نقشه سایت، طراحی و اجرای وب سایت دشوار و پیچیده خواهد شد. طراحان حرفه‌ای وب سایت، پیش از شروع کار، برای وب سایت موردنظر، یک نقشه کامل ترسیم می‌کنند. نحوه ارتباط صفحات به یکدیگر، تعداد صفحات، نوع محتوا، تعریف لینک‌ها و ... باید در نقشه به طور واضح مشخص شوند. پس از مشخص‌کردن ارتباط صفحات و دسته‌بندی بخش‌ها و خدمات، باید برای وب سایت اختصاصی، قالب‌بندی مشخصی تعریف کنید.

نحوه استفاده و درج اِلمان‌های گرافیکی، شیوه طراحی قالب و ... از جمله مواردی هستند که باید در این مرحله به آن‌ها توجه کرد. ممکن است در این مرحله، بر اساس نوع زبان کدنویسی، قالب‌ها به‌صورت اختصاصی تعریف و اجرا شوند. بنابراین، لازم است که نوع زبان برنامه‌نویسی جهت طراحی و پیاده‌سازی وب سایت نیز مشخص شود.

تعریف کلمه کلیدی و تولید محتوای باکیفیت

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی سایت اختصاصی محسوب می‌شود. از مراحل اول شروع به کار باید به دنبال کلمات کلیدی و اصلی برای وب سایت خود باشید. با آنالیز و بررسی وب سایت رقبا و نیاز مخاطبین، این مرحله سریع و دقیق انجام خواهد شد.

تولید محتوای مفید

تمرکز و دقت روی کلمات کلیدی اصلی هنگام تولید محتوا، می‌تواند باعث رشد و موفقیت بیشتر وب سایت شما شود. لازم به یادآوری است، برای پیداکردن کلمات کلیدی مرتبط یا اصلی، می‌توانید از ابزارهای مختلف نیز استفاده کنید. ابزارهایی مانند Google Keyword Planner یکی از ابزارهای رایج و پرکاربرد در این حوزه هستند.

اهمیت به‌کارگیری اصول سئو و تعریف کلمات کلیدی

پس از تعریف کلمات کلیدی، باید به‌دنبال تولید محتوای جذاب و ارزشمند باشید. محتوایی که بر اساس نیاز مشتریان و همچنین اهداف سازمان تولید شده باشد. هر چه محتوای تولید شده برای مخاطبین و جامعه هدف جذاب‌تر و خلاقانه‌تر باشد؛ قطعا پایداری مشتریان واقعی و همچنین جذب مشتریان جدید بیشتر خواهد شد.

نکته مهم دیگری که باید در طول فرایند تولید محتوا به آن توجه کنید، اصول سئو است. باید محتوای تولید شده، بهینه و سئو شده باشد که از طریق موتورهای جستجو وب سایت در صفحات اول نتیجه جستجو دیده شود. تعریف دقیق و اصولی لینک‌های داخلی و خارجی در محتوا، استفاده از کلمات کلیدی در موقعیت مناسب و ... می‌توانند، باعث افزایش میزان بازدهی وب سایت شوند.

استفاده از اِلمان‌های گرافیکی جذاب

در طول فرایند طراحی سایت اختصاصی، حتما به تِم رنگی برند یا لوگو دقت کنید و بر اساس رنگ تعریف شده، از عناصر و المان‌های گرافیکی استفاده کنید. در این مرحله، حتما نیاز و خواسته مشتری را نیز در نظر بگیرید. تصاویر و عناصر گرافیکی که در این مرحله از طراحی وب سایت اختصاصی، استفاده می‌شوند؛ باگذشت زمان باعث افزایش اعتماد و جذب مشتریان بیشتر خواهند شد. ایده‌پردازی و خلاقیت در این مرحله باعث موفقیت بیشتر شما در طراحی سایت خواهد شد. ضمن آنکه، باعث افزایش ترافیک ورودی وب سایت و مشارکت و حضور بیشتر مشتریان در وب سایت می‌شود.

استفاده از المان‌های گرافیکی

تست یا آزمایش وب سایت

پس از انجام مراحل بالا، باید وب سایت طراحی شده را تست کنید. حتما لینک‌های تعریف شده و ارتباط بین صفحات را امتحان کنید که مطمئن شوید که آن‌ها به‌درستی عمل می‌کنند. همچنین، تمام دستورات کدنویسی که انجام داده‌اید را بررسی کنید که اجرای وب سایت با اختلال یا تاخیر مواجه نشود. یکی از ابزارهای پرکاربرد و رایج در این حوزه ابزار SEO Spider است که به کمک آن می‌توانید، سایت را تست کنید. همچنین به توضیحات بخش‌های مختلف به‌ویژه متا صفحات دقت کنید که از صحت عملکرد وب سایت مطمئن شوید. هرگز بدون انجام این مرحله، وب سایت را در حضور مشتری یا کارفرما اجرا نکنید!

راه‌اندازی یا اجرای وب سایت

پس از رفع ایرادات و نواقص وب سایت، باید اقدام به اجرا و راه‌اندازی وب سایت کنید. اجرای این مرحله از کار بهتر است، در حضور کارفرما انجام شود که نظرات او نیز در این مرحله شنیده شود. پس از آنکه اجرای وب سایت با موفقیت انجام شد؛ حتما توضیحات تکمیلی در خصوص نحوه مدیریت و پشتیبانی از وب سایت را به مشتری بیان کنید. به او یادآور شوید که طراحی و اجرای وب سایت اختصاصی، یکی از گام‌های فعالیت آنلاین به شمار می‌آید. گام‌های بعدی شامل تولید محتوای مفید و کاربرپسند، توجه به اصول سئو، اهمیت به شیوه ارائه خدمات و محصولات، نحوه برقراری ارتباط با مشتریان خواهند بود.

ویژگی‌های وب سایت اختصاصی

موارد زیر از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های وب سایت اختصاصی به شمار می‌آیند که در طول طراحی وب سایت اختصاصی به آن‌ها باید توجه کرد.

  • ریسپانسیو بودن یا قابلیت استفاده از وب سایت در سایر دستگاه‌های هوشمند و دیجیتال مانند تبلت، تلفن همراه
  • بهینه‌سازی وب سایت اختصاصی برای موتورهای جستجو
  • استفاده از محتواهای جذاب تصویری، صوتی، متنی، ویدئویی و ...
  • سرعت بالا جهت دسترسی سریع مخاطبین هدف
  • برخورداری از رابط کاربری (UI) ساده و کاربرپسند
  • امکان پشتیبانی و مدیریت سریع و آسان
  • امکان به‌روزرسانی وب سایت

اگر تخصص و مهارت کافی در خصوص طراحی سایت اختصاصی را ندارید، حتما از افراد کاربلد و شرکت‌های تخصصی در این حوزه مشورت بگیرید. همان‌طور که در این مقاله بارها اشاره کرده‌ایم، طراحی و پیاده‌سازی وب سایت اختصاصی، نیاز به تسلط و آشنایی با زبان برنامه‌نویسی دارد. ضمن آنکه، برخی از مراحل طراحی سایت، مانند طراحی عناصر گرافیکی، لوگو، بنر و ... نیازمند همفکری و حضور گرافیست حرفه‌ای است!

چگونگی ارتباط با ما

از سه طریق می‌توانید، با ما در ارتباط  باشید:

وب سایت مجموعه

از طریق صفحه تماس با ما
می‌توانید، درخواست خود را ثبت کنید.

شبکه‌های اجتماعی

از طریق شبکه‌های اجتماعی
نیز می‌توانید، با ما ارتباط داشته باشید.

تماس تلفنی

از طریق شماره‌های دفتر
نیز می‌توانید، با ما ارتباط داشته باشید.

نیاز به مشاوره دارید

از طریق صفحه ارتباط با ما
می‌توانید، درخواست مشاوره کنید.

 

یا با ما از طریق تلفن یا ایمیل در ارتباط باشید.

تماس بگیرید

02632285078

آدرس ایمیل ما

info@irwebs.com

شبکه‌های اجتماعی ما

بیشتر با ما در ارتباط باشید.