طراحی سایت PHP یکی ازمتنوعترین سبکهای طراحی سایت میباشد. گستردگی بالا سیستم مدیر محتوا این زبان برنامه نویسی باعث شده سطح بالایی از سهم بازار را کسب نماید. باید به این نکته توجه داشت که طراحی سایت حرفهای و با کیفیت میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. طراحی سایت PHP میتواند راه مناسبی برای ایجاد یک بستر آنلاین در خصوص راهاندازی یک کسب و کار یا معرفی یک فرد یا شرکت باشد. زبان بسیاری از وب سایتهای دنیا PHP است. زبان کدنویسی PHP از قابلیتها و امکانات بسیار مهمی برخوردار است. همین موضوع باعث شده است که طراحی سایت PHP در میان طراحان بسیار کاربرد داشته باشد. در کنار این موضوع، سطح بالا بودن زبان برنامه نویسی PHP سبب شده تا کار طراحان سرعت بیشتری بگیرد. کلیه این مزایا باعث شده است که زبان PHP در میان زبان های برنامه تحت وب جایگاه نسخت را کسب نماید.
در طراحی سایت PHP از سوی تیمهای حرفهای، از کدنویسی استفاده میشود. این زبان برنامهنویسی از جمله زبانهای اسکریپتی پرطرفدار و قوی در میان طراحان سایت میباشد. این زبان برنامه نویسی Open Source بوده و همچنین دارای کدهای بسیار زیاد و کامل میباشد که طراحان میتوانند در صورت تمایل آنها سفارشی یا شخصیسازی نمایند. این قدرت که در زبان PHP وجود دارد باعث توسعه سریع کار میشود.
نحوه ذخیرهسازی اطلاعات در روش طراحی سایت php از طریق پایگاه داده MySQL صورت میگیرد. باید یادآور شویم که از زبان برنامه نویسی php در ساخت وبلاگ و سیستم مدیریت محتوا وردپرس نیز استفاده میشود. به این دلیل که بخش زیادی از سرورهای اینترنتی از این زبان برنامه نویسی پشتیبانی میکنند و ضمناً بارگذاری محتواها و اطلاعات در php بالا میباشد.
طراحی سایت PHP در حوزههای مختلفی انجام میپذیرد از جمله آن میتوان به طراحی وب سایت شخصی، شرکتی و فروشگاه اینترنتی اشاره نمود. معمولا در زمانی که به سراغ طراحی و پیاده سازی کامل یک پروژه میروند UI یا رابط کاربری گام نخست طراحی است. بعد از آن با ایجاد بنرهای گرافیکی، فرآیند کار پیش میرود. در گام سوم پروژه با تبدیل به فایل طراحی ظاهر(Front-end)با تلفنهای هوشمند، نسخه رومیزی و تبلتها سازگار میگردد. این بخش از طراحی در سئو یا بهینهسازی موتور جستجو و در نهایت کسب جایگاه تاثیر مستقیم دارد. در نهایت جان بخشیدن به عملیاتهای یک پروژه و تبدیل آن به یک سایت پویا یعنی طراحی سایت PHP که عملیات ذخیره سازی و پشت پرده انجام میدهد و به آن طراحی بک یا (back-end) گفته میشود.
در حالت کلی، برای طراحی سایت از فضای یک کامپیوتر شخصی استفاده میشود. برای طراحی سایت PHP نیز همین موضوع مطرح است. به این فضا در اصطلاح Local Host یا فضای محلی گفته میشود. بعد از راه اندازی و نصب یک IDE یا نرم افزار طراحی وب مانند visual code نصب میشود. تنوع در این خصوص بشدت زیاد و هر شخصی از نرم افزای استفاده مینماید. این موضوع بشدت شخصی و سلیقهای است.
پس پایان و تکمیل فرآیند پیش طراحی و طراحی با خرید هاست، از شرکت هاستینگ امکان راه اندازی وب سایت با تنظیم نیم سرور ها (که در زمان خرید هاست از طرف هاستینگ به هر شخصی ارائه می شود) اگر فضای هاست با Cpanel راه اندازی شده باشد دسترسی به فضای هاست از طریق دستور عملی زیر فراهم می شود.
http://example.com:2083
اگر فضا از طریق پنل دایرکت ادمین راهی اندازی شده باشد
http://example.com:2222
معمولا در انتقال فایلهای طراحی سایت PHP بر روی هاست برنامه نویس باید دقت لازم را داشته باشد.
نمونه کدهای طراحی سایت PHP برای بخش سربرگ یا header
<!DOCTYPE html>
<html lang=”en”>
<head>
<meta charset=”UTF-8″>
<meta name=”description” contents=”About CM Cawley Biography website in PHP”>
<link rel=”stylesheet” href=”style.css” type=”text/css”>
</head>
<body>
<header>
<nav id=”navigation”>
<ul>
<li><a href=”index.php”>Home</a></li>
<li><a href=”about.php”>About</a></li>
<li><a href=”https://www.makeuseof.com/tag/author/ccawley/”>MakeUseOf</a></li>
</ul>
</nav>
</header>
<div id=”contents”>
نمونه کدهای طراحی سایت PHP برای بخش پاورقی یا footer
</div>
<footer>
Contact me on exampel: <a href=”https://www.example.com/company name”> @company Name</a> social media>
</footer>
</body>
</html>
در صفحات طراحی شده با PHP ممکن است خط کدهایی دیده شود که مشابه کدهای زیر باشند این کدها که به آنها مترجم به زبان ماشین هستند که قسمت های مختلف یک سایت را به ماشین معرفی مینمایند
<?php echo file_get_contents(“html/header.html”);?>
<?php echo file_get_contents(“html/body.html”);?>
<?php echo file_get_contents(“html/footer.html”);?>
طراحی سایت PHP مزایا و قابلیتهای زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. به واسطه چنین قابلیتها و امکاناتی است که میتوان این زبان را محبوبترین زبان برنامه نویسی سمت سرور دانست .
بسیاری از کسب و کارها، به دنبال طراحی و راهاندازی وب سایتهای سفارشی و منحصربهفرد هستند. طراحی سایت PHP این امکان را برای توسعه دهندگان وب فراهم میکند تا یک وب سایت با قابلیتها و امکانات ویژه طراحی کنند البته راه اندازی این بخش با توجه به طولانی بودن و تلاش بسیار هزینه بالایی دارد.
برخی دیگر از مشتریان نیازمند امکانات پایه هستند و از طرفی در شرایط بودجه کمتری به این حوزه اختصاص داده اند بدین ترتیب، آن ها هم می توانند با استفاده از سیستم مدیر محتوا عمومی مانند WordPress نیاز خود را مرتفع نمایند. این که هزینه های سیستم مدیریت محتوا عمومی نسبت اختصاصی کمتر است دلیلی بر ضعف یا کمتر بودن آن نیست.
تنها دلیل این موضوع مباحث جانبی در راه اندازی است. در سیستم مدیریت محتوا عمومی به علت آن که بسیاری از امکانات در سطح جهانی شکسته میشود امکانات مورد نیاز هر کسب و کار مطابق با هزینه پایین تقسیم پروژه به ریز پروژه محاسبه میگردد همچنین عدهای از برنامه نویس های جوان (junior programmer) در سراسر جهان هستند که به صورت رایگان و برای یادگیری کد نویسی انجام میدهند.
افزونه یکی از راه حل های ساده هستند که هر شخصی می تواند با استفاده از آن ها بدون نیاز به تسلط بر کد نویسی امکاناتی را به سایتی اضافه نماید. طراحی سایت PHP با داشتن متنوع ترین کانال عرضه افزونه هم در داخل ایران و هم در خارج امکان راه اندازی و اضافه کردن ویژگی مد نظر هر شخصی به هر وب سایتی را به سادگی فراهم می آورد.
طراحی سایت PHP به سادگی می تواند کارایی در عین سرعت را برای مخاطبین فراهم آورد. همچنین پایگاه داده MySQL یکی از معروفترین و امن ترین و سریع ترین پایگاه داده ها در سطح جهانی است. استفاده از این دو ترکیب باعث داشتن جایگاه ویژه در در المان سرعت میشود
سایتهای ریسپانسیو، سایتهایی هستند که در زمان پیمایش در دستگاههای مختلف مانند گوشی هوشمند، تبلت و . . . واکنش نشان داده و متناسب با ابعاد و رزولوشن صفحه، امکانات و قابلیتهای سایت را به کاربر نمایش میدهند. نکتۀ بسیار مهمی که امروزه طراحان سایت و توسعه دهندگان وب هنگام اجرای پروژه به آن توجه میکنند. این ویژگی مهم در طراحی سایت توسط زبان برنامهنویسی php لحاظ شده است. بنابراین، در صورت استفاده از پی اچ پی، وب سایت طراحی شده در تمام دستگاههای دیجیتال قابل نمایش و اصطلاحاً جزو سایتهای کُنشگرا و Responsive محسوب میشود. وب سایتهای معروفی از جمله فیسبوک، ویکیپدیا از این نوع ویژگی برخوردارند.
لاراول (Laravel) پرکاربردترین و پرطرفدارترین فریم ورکهای زبان کدنویسی PHP محسوب میشود. بیشتر توسعه دهندگان وب، به علت اینکه یک وب سایت بخشی از یک پروژه نرم افزار کاربری (Application) است از این فریم ورک جهت طراحی استفاده مینمایند. اپلیکیشنها و پلتفرمهای دشوار و پیچیده با استفاده از لاراول ساخته و پیاده سازی میشوند. این فریم ورک نیز بر اساس ساختار معماری MVC عمل مینماید. با توجه به اینکه، لاراول در مقایسه با سایر فریم ورکها از سرعت و امنیت بالایی برخوردار است و بدین ترتیب، در عین حال که کارایی سریعی برای مشتریان دارد نفوذ به کدها تقریبا غیر قابل امکان است. برنامه نویس میتواند با خیال راحت و بدون کمترین ترسی از تغییر و یا ویرایش مخرب، از کدها در قسمتهای مختلف استفاده نماید.
یکی از جمله فریم ورکهایی که تمامی قواعد و اصول زبان کدنویسی PHP را در بر دارد، فریم ورک سیمفونی است. این فریم ورک، نیز از مجموعه ترکیبهای ساختاری زبان PHP(Component)برخوردار است. معماری این فریم ورک نیز که بر پایه معماری MVC میباشند.
یکی دیگر از فریم ورکهای پرکاربرد در زبان کدنویسی PHP، فریم ورک زِند میباشد. کلاسها و کدهای این فریم ورک کاملاً شِیگرا یا Objective است. این فریم ورک در دو نسخه قابل دسترس است که نسخه دوم در واقع، ورژن تکمیل شده ورژن اول محسوب میشود. با توجه به اینکه، تمامی کلاسها و اجزای این فریم ورک به صورت کاملاً منحصربهفرد و خاص میباشند. از طرفی، هر یک از اجزا Framework Zend به دیگر اجزا این فریم ورک وابسته و متصل هستند.
برای آنکه طراحی و ایجاد برنامههای کاربردی با سرعت بالا انجام شود، از این فریم ورک بیش از سایر فریم ورکهای زبان کدنویسی PHP استفاده میشود. این فریم ورک از نوع فریم ورکهای متن باز یا (Open source) محسوب میشود که طراحی و توسعه برنامههای کاربردی را آسانتر خواهد کرد. ضمنا برنامه نویس در استفاده Cake PHPبه کد نویسی کمتری نیاز خواهد داشت.