سئو
آشنایی با سئو سایت
موضوع سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ، بیش از پیش پر اهمیت شده است. امروزه، بسیاری از وب سایتهای فعال در فضای اینترنت، برای آنکه جایگاه و رتبۀ بالاتری نسبت به رُقبای خود داشته باشند، به نحوۀ پیادهسازی و اجرای تکنیکهای مهم سئو توجه بیشتری میکنند. در این مقاله، به گامهای اصلی در سئو و اهمیت توجه به آنها اشاره خواهیم کرد.

طراحی سایت شخصی
مناسب برای افراد و پرسنال برندیگ
- قابلیت درج رزومه شرکت
- عکس، مشخصات و توضیحات شرکت
- مناسب برای برندسازی و فعالیت شرکت ها
- سرعت راه اندازی بالا

طراحی سایت شرکتی
مناسب شرکت ها و افراد حقوقی
- قابلیت درج رزومه شرکت
- عکس، مشخصات و توضیحات شرکت
- مناسب برای برندسازی و فعالیت شرکت ها
- سرعت راه اندازی بالا
- راه اندازی سریع و مقرون به صرفه
- قابلیت بارگذاری و معرفی محصولات

سایت فروشگاهی
راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی
- قابلیت ارائه محصولات به صورت فیزیکی و دانلودی
- مناسب برای شرکت ها متوسط و بزرگ
- توانایی دریافت نماد الکترونیک
- کسب مجوز فعالیت و شناخته شدن به عنوان تاجر
- قابلیت پیاده سازی سئو به صورت فوق حرفه ای
- راه اندازی کسب و کار بزرگ
- دریافت ای نماد تجارت الکترونیک
سئو
سئو (SEO) از ترکیب کلمات Search engine optimization گرفته شده است که در واقع، به معنای بهینهسازی وب سایت برای موتورهای جستجو است. در حال حاضر، در دنیای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ، سئو به عنوان مهمترین و اصلیترین بخش بازاریابی دیجیتال محسوب میشود. در حقیقت، سئو، مجموعه فرایندها و عملیات پیوستهای است که بر اساس یک یا چند کلمۀ کلیدی هدفمند، رتبه یا جایگاه وب سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل افزایش یافته و با افزایش رتبۀ سایت، قطعاً ترافیک ورودی و تعداد بازدیدکنندگان از وب سایت نیز افزایش مییابد.

بسیاری از کاربران اینترنت، جهت یافتن پاسخ سوالات خود در تمامی حوزهها، از موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده میکنند. اگر وب سایت شما در ارائۀ پاسخ به مخاطبین هدف یا سایر کاربران فضای اینترنت، در صفحۀ اول گوگل ظاهر شود، مطمئناً وب سایت شما نسبت به سایر رُقبا، بازدید بیشتری خواهد داشت و همچنین مشتریان واقعی و بیشتری جذب وب سایت شما خواهند شد!
در نقطۀ مقابل، چنانچه وب سایت شما در جستجوی کلید واژههای مرتبط، در صفحۀ نخست موتورهای جستجو مانند گوگل دیده نشود! مسلماً طیف گستردهای از جامعۀ هدف و مشتریان بالقوه را از دست خواهید داد.
جالب است بدانید، امروزه، در سراسر دنیا، بسیاری از کسب و کارهای بزرگ، شرکتها وکمپانیهای معتبر، سرمایهگذاریهای هَنگُفتی در این حوزه میکنند تا بدین نحو، جامعۀ هدف بیشتری را نسبت به سایر رُقبای خود، جذب کرده و خدمات و محصولات برند خود را جهانی کنند!
به جرات میتوان گفت، سئو در فضای بازاریابی دیجیتال امروزی، بیش از سایر تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ، در افزایش جذب مشتری و فروش، کارآمد و موثر عمل میکند.
گامهای اصلی و مهم در سئو
1) تحقیق کلید واژه یا کلمه کلیدی Keyword Research
اولین و اصلیترین بخش در بخش در پروژۀ SEO، تحقیق در خصوص کلمات کلیدی مرتبط با اهداف وب سایت است. برای آنکه تحقیق و بررسی کلمات کلیدی به شیوۀ صحیح و اصولی انجام شود، میتوان از ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی استفاده کرد. چنانچه کلید واژه مرتبط و مناسب با اهداف وب سایت یا کسب و کار خود انتخاب کنید، ایندِکس کردن سایت برای موتور جستجو بهتر انجام شده و وب سایت شما نیز به موتور جستجو معرفی خواهد شد. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط از ابزارهای رایگان و پولی نیز میتوان استفاده کرد. یکی از روشهای رایج جهت پیدا کردن کلمات کلیدی، انجام مراحل زیر است:
اگر به تازگی وب سایت خود را راهاندازی کردهاید، روش استفاده از کلمات کلیدیِ طولانی یا Long tail، روش کارآمد و موثری است. به این خاطر که رقابت میان این کلمات کمتر بوده و بدین شکل، رُقَبای کمتری در جستجو خواهید داشت. ممکن است بازدیدکننده یا ترافیک جستجوی کمتری داشته باشید، اما نرخ تبدیل وب سایت شما بیشتر خواهد شد.

یکی دیگر از ابزارهای کمکی رایگان و در دسترس، گوگل است! زمانی که یک عبارت را در گوگل جستجو مینمایید، مشاهده میکنید که گوگل برخی از عناوین مرتبط با کلمات نوشته شده را نمایش میدهد. این پیشنهادات، بر اساس جستجوی بسیاری از کاربران یا محتواهای ایندِکس شده توسط موتور جستجو گوگل در وب سایتهای مختلف میباشد.
2) آنالیز یا تحلیل رُقبا
با انجام این مرحله از اصول SEO، عملکرد رقبای خود را آنالیز و بررسی خواهید کرد و به نقاط ضعف و قوت آنها در کسب و کار آنلاین دست خواهید یافت. با بررسی عملکرد رُقبا، ایدههای جدید به ذهن شما خطور کرده و آنها را در وب سایت خود اجرا خواهید کرد و بدین نحو، مخاطبین هدف بیشتر جذب وب سایت کسب و کار شما خواهند شد!
3) انتخاب عناوین جذاب
در انتخاب عناوین مختصر و جذاب، صرفاً به اصول SEO توجه نکنید! برخی از کاربران، تنها به دلیل استفاده از کلمات کلیدی در عنوان، مجبور به تولید عنوان غیر جذاب میشوند که این روش، چندان روش موثری در جذب مخاطبین هدف لحاظ نمیشود! بهتر است به جای این کار، عناوین خاص و روان انتخاب کنید و در ادامه، بهترین کلمات کلیدی را در تَگ عناوین قرار داده تا بدین شکل، سئو وب سایت تقویت شود.
4) ایجاد توضیحات مِتای مرتبط یا Meta Description مرتبط
بعد از آن، عنوان، بسیاری از کاربران به توضیحات مِتا توجه میکنند! اگر برای قسمت Meta Description، مطالب و محتوای مناسب و مرتبط ننویسید، مطمئناً میزان کلیک کاربران برای ورود به وب سایت کسب و کار شما، به مرور زمان، کاهش مییابد. هر چند این روش، روی سئوی وب سایت تاثیر مستقیم ندارد، ولی به طور غیر مستقیم، بر روی تعداد بازدیدکنندگان و کلیک وب سایت شما، تاثیرگذار است
5) بهینهسازی سئو داخلی On Page SEO
فرایند سئوی داخلی، در بردارندۀ مواردی مانند بهینهسازی تصاویر و تگها، انتشار محتوای با کیفیت، بهینهسازی عناوین میباشد. با اجرای این روش، محتوای صفحات وب سایت شما برای کاربران کارآمدتر و با ارزشتر خواهد شد. حتماً به سایر اصول سئوی داخلی مانند انتخاب URL مناسب، به روزرسانی منظم و بارگذاری سریع وب سایت نیز توجه نمایید تا بازدید و ترافیک ورودی به وب سایت شما افزایش یابد.

6) بهینهسازی سئو خارجی Off Page SEO
به طور کلی، هر عملی که خارج از وب سایت جهت بهینهسازی صفحات وب سایت یا ارتقاء رتبۀ وب سایت در موتورهای جستجو انجام شود، سئوی خارجی است. وب سایتهایی که بَک لینکهای با ارزش و بیشتری دارند، نسبت به وب سایتهای مشابه که بَک لینکهای بیهدف و کمتر دارند، جایگاه بالاتری در موتورهای جستجو خواهند داشت. اگر وب سایتهایی که برای بَک لینک انتخاب میکنید، معتبر باشند، مسلماً وب سایت شما نیز برای موتور جستجو، معتبر است. بنابراین، از وب سایتهای پربازدید و قوی استفاده نمایید!
7) انتخاب متن یا Alt text تصاویر مناسب
بهینهسازی تصاویر نیز یکی از روشهای مهم در اصول سئو محسوب میشود. موتورهای جستجو با وجود متن جایگزین یا alt text، درک بهتری از تصاویر خواهند داشت. با انتخاب متن دقیق و مختصر برای توصیف تصاویر، شانس وب سایت شما برای مشاهده شدن در جستجوهای تصویری توسط گوگل بیشتر خواهد شد!
8) افزایش سرعت بارگذاری وب سایت
برای آنکه سرعت بارگذاری وب سایت افزایش یابد باید از تصاویر بهینه شده و کم حجم در صفحات وب سایت خود استفاده کنید، مدت زمان ارتباط با سرور را در بخش کد نویسی Backend افزایش دهید و همچنین پلاگینهای کمتری در صفحات وب سایت استفاده نمایید.

