افزایش سرعت سایت تنها یک شعار جذاب نیست. متخصصان طراحی سایت با استفاده از راهکارهایی، سرعت بارگذاری (Load) وبسایتها را افزایش میدهند که رضایت مخاطبان بهبود پیدا کند. وبسایتها و فروشگاههای اینترنتی دو ابزار کلیدی برای کسبوکارهای آنلاین هستند.
یک وبسایت با ترافیکی که به سمت کسبوکار ارسال میکند، نقش مهمی بر روی افزایش فروش خواهد داشت. کُند بودن سایت یکی از دلایل خروج کاربران و افزایش نرخ پرش از سایت است. متخصصان ایرانوبز با افزایش سرعت وب سایت به جلب رضایت مشتریان کسبوکار شما پرداخته و تاثیر به سزایی بر روی فروشتان خواهند داشت.
سرعت وبسایت، تاثیر زیادی بر تجربه کاربری، سئو و نرخ تبدیل میگذارد. بهبود عملکرد وبسایت برای جذب ترافیک و تعامل با کاربران، از وظایف کلیدی وبمستران یا طراحان سایت است. تنها یک ثانیه تاخیر در لود (بارگذاری) صفحات سایت، نتایج منفی زیر را به همراه خواهد داشت:
تمامی موارد بالا نشان میدهند که افزایش سرعت وب سایتها یک معیار کلیدی برای تمامی کسبوکارهایی است که قصد دارند همچنان در بین رقبا مطرح باشند.
سرعت سایت یکی از مولفههای مهم در سئو است. موتورهای جستجو نظیر گوگل، به تجربه کاربران در مواجهه آنها با سایتهای مختلف اهمیت زیادی میدهند. گوگل سایتهایی که سرعت لود بهتری دارند را در مقایسه یا سایتهای ضعیفتر در رتبه بالاتری قرار میدهد. اگر قصد دارید که در نتایج گوگل جایگاه مناسبی داشته باشید و نسبت به رقبا موفقیت بیشتری کسب کنید، باید در کنار تولید محتواهای با کیفیت و سئو شده، به افزایش سرعت سایت خود نیز توجه کنید.
بعضی از تعاریف و مفاهیم در زمینههای طراحی سایت و بهینهسازی آن کمی پیچیده و غیرشفاف هستند. افزایش سرعت سایت نیز از همین مفاهیم است که برای آن باید معیارهای دقیق و قابل ارزیابی تعریف شوند. در حال حاضر باتوجهبه اینکه در اکثر نقاط جهان از اینترنتهای پرسرعت 4G ،5G و در برخی از کشورهای جهان 6G استفاده میشود، هر سایتی باید در زیر یک ثانیه لود شود.
البته سایتهایی که در لندینگپیجهای آنها از ویدئو، انیمیشن یا فایلهای گرافیکی سنگین استفاده میشود، این مدتزمان تا 3 ثانیه نیز افزایش مییابد. اگر افزایش زمان بارگذاری سایت از 7 ثانیه بیشتر شود، یک زنگ خطر جدی برای مدیران کسبوکار است. آنها باید با استفاده از راهکارهایی این مدتزمان را کاهش دهند.
قبل از اینکه اقدامی را برای افزایش سرعت سایت خود انجام دهید، با ابزارهای باکیفیت به تست سرعت سایت خود بپردازید. در حال حاضر ابزارهایی مانند GTMetrix، Page Speed Insights گوگل، web page test و.. سرعت سایتها را ارزیابی میکنند. تشخیص درست سرعت سایت و عواملی که باعث کمشدن سرعت آن میشوند، کمک زیادی به بهینهسازی طراحی وبسایت خواهد کرد.
امروزه بسیاری از مدیران کسبوکاری، از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنند. سوالی که برای چنین مدیرانی پیش میآید این است که برای افزایش سرعت سایت وردپرسی باید چه کنند؟ ازآنجاییکه اکثر سایتهای وردپرسی از قالبها و افزونههای آماده استفاده میکنند، احتمال کاهش سرعت بارگذاری در آنها افزایش مییابد.
به همین دلیل در زمان راهاندازی سایت وردپرسی باید از مشاورههای کارشناسان حرفهای در این زمینه استفاده شود. انتخاب هاست، قالب مناسب، استفاده از افزونههای محدود و ضروری، بهینهسازی تصاویر یا ویدئوها و خیلی نکات دیگر بر روی افزایش سرعت وردپرس تاثیر میگذارند.
برای افزایش سرعت سایت، راهکارهای متنوعی وجود دارد. برخی از اقدامات بسیار پیچیده هستند و حتما باید زیر نظر یک متخصص طراحی سایت و برنامهنویس حرفهای انجام شوند و برخی دیگر از راهکارها بسیار ساده و ابتدایی هستند که یک وبمستر باتجربه نیز آنها را انجام میدهد.
اولین اقدامی که برای افزایش سرعت سایت توسط وبمستران باید مورد توجه قرار گیرد، تهیه یک هاست یا سرور مناسب است. امکانات زیرساختی در سرورها بر روی سرعت سایت تاثیر زیادی میگذارد. امروزه سرورها با امکانات متنوعی در دسترس هستند. توجه به قدرت CPU و بهکارگیری حافظههای NVMe در سرورها بر روی سرعت بارگذاری سایت تاثیر دارد.
تصاویر نقش مهمی در جلبتوجه مخاطب و دعوت به اقدام (CTA) از او دارند. اما در بسیاری از سایتها، استفاده از تصاویر حجیم، کاهش سرعت سایت را موجب میشود. تصاویر بیشترین زمان را برای بارگذاری سایت به خود اختصاص میدهند. به همین دلیل در بهبود سایت باید توجه ویژهای به آنها شود. بهینهسازی تصاویر با کاهش سایز، وضوح تصویر و فشردهسازی فایلها انجام میشود که نقش کلیدی بر افزایش سرعت سایت خواهد گذاشت.
CDN (Content Delivery Network) یا همان شبکه توزیع محتوا، سرعت وبسایتها را با ذخیره محتواها بر روی سرورهایی در نقاط مختلف جهان افزایش میدهد. سرورهای CDN وظیفه Cache کردن محتواهایی را برعهده دارند که سرور اصلی آنها با کاربر نهایی فاصله زیادی دارد. بدین شکل فاصله زمانی انتقال فایلهای سایت در شبکه کاهشیافته و افزایش سرعت سایت را شاهد خواهیم بود.
برای دسترسی به صفحات یک وبسایت، مرورگرها درخواستهای متعددی برای دریافت تصاویر، اسکریپت و فایلهای CSS به سرور ارسال میکنند. هر درخواست، یک رفتوبرگشت به سرور میزبان سایت ایجاد میکند که باعث کاهش سرعت سایت میشود. به همین دلیل طراحان سایت با کدنویسیهایی که انجام میدهند، باید میزان این درخواستها را به حداقل برسانند و سرعت سایت را افزایش دهند.
در بهینهسازیهایی که برای افزایش سرعت سایت انجام میشوند، تصاویر همیشه موردتوجه قرار میگیرند. اما فایلهای CSS و جاوا اسکریپت نیز حجم قابلتوجهی دارند و بر روی سرعت سایت تاثیر منفی میگذارند. با کم شدن حجم اینگونه فایلها سرعت بارگذاری افزایش یافته و پهنای باند کمتری اِشغال میشود.
هر مرورگری یک حافظه پنهان دارد که به ذخیرهسازی فایلهای ثابت صفحات وب در آن میپردازد که صفحات بازدید شده اخیر با سرعت بیشتری بارگیری شوند. توسعهدهندگان سایت با کدنویسی به مرورگرها اعلام میکنند که عناصر یک وبسایت را در Cache خود ذخیره کنند. کاهش تقاضای ارسال اطلاعات از سمت مرورگر به سرور، زمان بارگذاری را کاهش داده و باعث افزایش سرعت سایت میشود.
اگر در طراحی وبسایت از اسکریپتهای خارجی استفاده شود، برای بارگذاری آنها نیاز به ارسال تقاضا به سرور داریم. اگر اندازه اسکریپت بزرگ باشد، کاهش سرعت صفحات وب را به همراه خواهد داشت. در طراحی سایت باید دقت شود که تاحدامکان به فراخوانی اسکریپتهای خارجی نپردازیم.
ریدایرکت امکانی مناسب برای انتقال کاربران از یک صفحه به صفحه دیگر است. اما باید توجه کرد که ریدایرکت باعث میشود تا کسری از ثانیه به زمان انتقال مخاطب از لینک مبدا به صفحه نهایی صرف شود. این زمان اندک نیز باعث تاثیر منفی بر مخاطب میشود. به همین دلیل باید تا حد امکان ریدایرکتهای غیرضروری حذف شوند.
در سایتهایی که حجم زیادی از فایلهای ویدئویی، صوتی و تصویری را استفاده میکنند، قرارگیری اطلاعات بر روی سایت بسیار ارزشمند است. اما برای اینکه سرعت بارگذاری سایت کاهش پیدا نکند، این فایلها را بر روی یک هاست دانلود قرار میدهند.
در سایتهایی که با وردپرس، جوملا، دروپال و.. راهاندازی میشوند، توجه به بهینه بودن قالب اهمیت دارد. استفاده از افزونههای مناسب باتوجهبه ساختارهای کدنویسی آنها بر روی سرعت سایت تاثیرگذار است. در وردپرس افزونههای متعددی برای بهینهسازی تصاویر و افزایش سرعت سایت ارائه شدهاند. بهکارگیری متناسب و بهاندازه از افزونهها سرعت سایت را افزایش خواهد داد.
برای سایتهایی که حجم زیادی از تصاویر و ویدئوها را در لندینگپیجهای خود استفاده میکنند، بهتر است از قابلیتهای Lazy Load استفاده شود. قابلیت Lazy Load موجب میشود که تصاویر و ویدئوها یکدفعه لود نشوند و بهمرورزمان و با رویت هر بخشی از سایت، اطلاعات مرتبط با آن قسمت بارگذاری شوند.
در حال حاضر اکثر کاربران از گوشیهای هوشمند و تبلتها برای مشاهده وبسایتها استفاده میکنند. در بهینهسازی و افزایش سرعت سایت باید به سختافزار کاربر توجه کافی داشت. اینکه کاربران امکان بازدید سریع سایت با موبایل را داشته باشند، بر روی تجربه کاربری آنها تاثیر مثبتی میگذارد. حذف تصاویر غیرضروری و تبلیغات، استفاده از فونتهای واضح و کمحجم، تغییر در ساختار منوها و.. ازجمله راهکارهای افزایش سرعت وب سایتها برای موبایل است.
افزایش سرعت سایت یکی از مهمترین اقدامات برای بهینهسازی صفحات وب است. بهبود سرعت بارگذاری سایت یک فرایند همیشگی است که بعد از هر تغییری باید مورد ارزیابی قرار گیرد. ایرانوبز انواع خدمات مرتبط با افزایش سرعت وب سایتها را به کسبوکارها عرضه میکند.