طراحی سایت
آشنایی با طراحی سایت
طراحی سایت با واژه های مختلفی شناخته می شود طراحی وب، طراحی وب اپلیکشن، ساخت سایت و … از آنجایی که در دنیای امروز، مسیر رشد کسب و کارهای سنتی تغییر نموده و به سمت و سوی کسب و کارهای اینترنتی، سوق داده شدهاند، توجه به موضوع طراحی سایت یا طراحی وب نیز بیش از پیش پر اهمیت شده است. با رشد و توسعۀ فضای اینترنت و همچنین افزایش روزافزون تعداد کاربران دنیای مجازی، قطعاً فعالیت در این عرصه، یک نیاز اصلی و اساسی، برای بسیاری از مشاغل و افراد به شمار میآید. در حال حاضر، طراحی وب به عنوان یکی از پایه ترین و پرکاربردترین ابزارهای کسب و کار در فضای اینترنت محسوب میشود. به طور کلی، سایتهای اینترنتی، جهت معرفی خدمات یا محصولات متعدد یک شرکت، سازمان و نهاد دولتی یا خصوصی طراحی و ساخته میشوند. این رسانه به صورت آنلاین خدمات و محصولات خود را در اختیار مخاطبین هدف یا کاربران سایت، در سراسر جهان قرار میدهند.
رقابت کسب و کارهای مختلف، در فضای اینترنت به واسطۀ درخواست کاربران اینترنت و مخاطبین هدف هر کسب و کاری، بیش از پیش حساس شده است! از همین رو، بسیاری از افراد به دنبال طراحی سایت کاملاً مخاطب پسند و پربازده هستند. در این مقاله، قصد داریم در خصوص مراحل طراحی سایت و انواع وب سایت مطالبی را عنوان کنیم
.
طراحی سایت شخصی
مناسب برای افراد و پرسنال برندیگ
- قابلیت درج رزومه شخص
- عکس، مشخصات و توضیحات شخص
- مناسب برای برندسازی و فعالیت شخص
- سرعت راه اندازی بالا و مقرون به صرفه

طراحی سایت شرکتی
مناسب شرکت ها و افراد حقوقی
- قابلیت درج رزومه شرکت
- عکس، مشخصات و توضیحات شرکت
- مناسب برای برندسازی و فعالیت شرکتها
- سرعت راه اندازی بالا
- راه اندازی سریع و مقرون به صرفه
- قابلیت بارگذاری و معرفی محصولات

سایت فروشگاهی
راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی
- قابلیت ارائه محصولات به صورت فیزیکی و دانلودی
- مناسب برای شرکت ها متوسط و بزرگ
- توانایی دریافت نماد الکترونیک
- کسب مجوز فعالیت و شناخته شدن به عنوان تاجر
- قابلیت پیاده سازی سئو به صورت فوق حرفه ای
- راه اندازی کسب و کار بزرگ
- دریافت ای نماد تجارت الکترونیک
طراحی سایت
واژۀ طراحی سایت یا طراحی وب، این روزها، بارها و بارها در میان بسیاری از افراد به ویژه طراحان سایت، مدیران و صاحبان کسب و کار و . . . شنیده میشود. از آنجایی که در دنیای امروز، مسیر رشد کسب و کارهای سنتی تغییر نموده و به سمت و سوی کسب و کارهای اینترنتی، سوق داده شدهاند، توجه به موضوع طراحی سایت یا طراحی وب نیز بیش از پیش پر اهمیت شده است.
با رشد و توسعۀ فضای اینترنت و همچنین افزایش روزافزون تعداد کاربران دنیای مجازی، قطعاً فعالیت در این عرصه، یک نیاز اصلی و اساسی، برای بسیاری از مشاغل و افراد به شمار میآید. در حال حاضر، طراحی وب به عنوان یکی از پردرآمدترین و پرکاربردترین ابزارهای کسب درآمد در فضای اینترنت محسوب میشود.
به طور کلی، سایتهای اینترنتی، جهت معرفی خدمات یا محصولات متعدد یک شرکت، سازمان و نهاد دولتی یا خصوصی طراحی و ساخته میشوند که به صورت آنلاین خدمات و محصولات خود را در اختیار مخاطبین هدف یا کاربران سایت، در سراسر جهان قرار میدهند.

ضمن آنکه، طراحی سایت یک پروسۀ کاملاً تخصصی است که ، لایهسازی صفحات سایت، ایجاد طرحهای گرافیکی جذاب و کاربر پسند، تولید محتوای صوتی، متنی، تصویری و . . . از جمله مراحل مهم فرایند طراحی وب سایت محسوب میشوند.
طراح سایت
به طور کلی، در طراحی و پیادهسازی یک وب سایت، نیاز به دانش و تخصص دو گروه یا یک فرد جهت طراحی قسمت کدها یا Backend و طراحی نمای ظاهری و ویژگیهای بصری یا Frontend نیاز خواهیم داشت.
بخش Backend، جهت ساخت ساختار اصلی سایت طراحی میشود و طراح سایت وظیفۀ نوشتن کدهای متعدد را خواهد داشت. این کدها، از دید مشتری یا درخواست کنندۀ سایت، پنهان است. معمولاً متخصصین طراحی سایت، مسئولیت توسعۀ قسمت Backend سایت را بر عهده دارند و از برخی زبانهای برنامهنویسی مانند ASP، PHP و Python جهت راهاندازی یک سایت استفاده میکنند.
از سوی دیگر، در قسمت طراحی Frontend، طراح سایت به طراحی گرافیکی و قابلیتهای دیداری سایت توجه میکند. توسعه دهندگان بخش Frontend، با بکارگیری کدهای مختلف، نمای ظاهری سایت را طراحی کرده و معمولاً از زبانهای برنامهنویسی مانند CSS، HTML و JavaScript استفاده میکنند. لازم به ذکر است که در این فرایند، معمولاً از تجربه و دانش گرافیستهای وب نیز جهت دریافت نتیجۀ بهتر و مطلوبتر استفاده میشود.
انواع طراحی سایت
طراحی سایتها به دو شیوۀ زیر انجام میگیرد.
طراحی سایت داینامیک
سایتهای داینامیک Dynamic Website، به عنوان سایتهای پویا شناخته میشوند. این نوع وب سایتها صفحۀ ثابتی دارند، اما محتوای آنها قابل تغییر است. اغلب سایتهای داینامیک، دارای پَنل مدیریتی میباشند تا بدین نحو، صاحبان این سایتها، بدون برخورداری از دانش کدنویسی، بتوانند تغییراتی را در قسمتهای مختلف یا محتوای سایت اِعمال کنند. معمولاً این نوع سایتها مناسب افرادی میباشند که تغییر در محتوای سایت مداوم بوده و ضمناً صاحب سایت، قصد توسعۀ سایت را داشته باشد. در این نوع سایتها، صفحات سایت، محتوای مورد نیازشان را از یک پایگاه داده در بخش Backend فراخوانی خواهند کرد. توسعۀ اولیۀ صفحات داینامیک سایت، به طور مستقیم از زبانهای برنامهنویسی مانند ASP، PHP و Perl صورت خواهد گرفت. ضمناً هزینۀ این نوع سایتها نسبت به سایتهای استاتیک کمتر است.
طراحی سایت استاتیک
کدنویسی سایتهای استاتیک Static Website، معمولاً توسط زبان برنامهنویسی HTML است. بر خلاف سایتهای داینامیک، در این نوع سایتها، امکان ایجاد تغییر یا ویرایش محتوای سایت یا اتصال به پایگاه داده به طور آنلاین وجود ندارد. بنابراین، جهت بروزرسانی سایتهای استاتیک، باید نسبت به نحوۀ طراحی سایت، از مهارت و دانش کافی برخوردار شوید. در واقع، در طراحی این نوع سایتها، به ازای هر صفحه از سایت که روی سرور ذخیره شده است، یک فایل متمایز وجود دارد. معمولاً افرادی درخواست سایت استاتیک میکنند که نیازی به تغییر یا ویرایش محتوای سایت نداشته باشند. هزینۀ بروز رسانی این نوع سایتها بالا میباشد.
فرایند طراحی سایت
برای آنکه سایت هدفمند و کارآمد طراحی و راهاندازی شود، باید مراحل زیر با دقت و مهارت کافی، طی شوند که این مراحل شامل:
مرحلۀ اول: تحقیق و بررسی اولیه
اولین مرحله از شش مرحلۀ طراحی سایت، مرحلۀ تحقیقات و جمعآوری اطلاعات است که مهمترین بخش در فرایند طراحی سایت، به شمار میآید. در این مرحله، طراح وب یا تیم طراحی سایت، در خصوص رُقبا و مخاطبین هدف مشتری، فعالیتها و نوع کسب و کار مشتری، نوع سایت مورد نیاز او و همچنین هدف اصلی مشتری از طراحی سایت اینترنتی، اطلاعات جامع و کامل دریافت خواهند کرد.
مرحلۀ دوم: برنامهریزی دقیق و تعیین استراتژی
برنامهریزی دقیق و منسجم، باعث صرفهجویی در زمان و همچنین جلوگیری از صرف هزینۀ مازاد خواهد شد. طی این فرایند، طراح سایت به طور مشخص، برای انجام هر مرحله از کار، برنامهریزی منظمی خواهد داشت که بخشی از برنامهریزیها مربوط به تبلیغات و جذب مشتری، نحوۀ تولید محتوا، استراتژی بهینهسازی وب سایت یا سئو، بروزرسانی و . . . میباشد.
این مرحله، خود به سه بخش تقسیم خواهد شد که شامل:
تعیین نام و پسوند دامنۀ سایت
در این مرحله، با توجه به نظر و درخواست مشتری، نام مورد نظر، پسوند دامنه و همچنین بررسی امکان ثبت دامنه، مشخص و در نهایت ثبت خواهد شد. ممکن است انجام این مرحله کمی زمانبر باشد!
ایجاد UI و UX کاربرپسند
طراحی نمای ظاهری سایت و ساخت رابط کاربری (UI) و همچنین طراحی تجربۀ کاربری (UX)، یکی از مهمترین اقدامات در طراحی وب سایت محسوب میشود. در این مرحله نیز بر اساس نیاز و خواستۀ مشتری و همچنین مخاطبین هدف، با مشخص نمودن تمهای رنگی و طرحهای گرافیکی متناسب با سایت، ظاهر و نمای سایت طراحی خواهد شد. در این مرحله، ممکن است، مشتری ایدۀ ذهنی و طرح گرافیکی مورد نظر خود را به تیم طراحی سایت ارائه نماید یا طراحان گرافیکی اقدام به اجرای طرح و ایدۀ خود خواهند کرد.
درج و انتشار محتوای اولیه سایت به صورت مرحلهای
محتوای اولیۀ سایت، جهت بهینهسازی اولیۀ وب سایت باید منتشر شود. این مرحله از کار بدون توجه به نحوۀ پیادهسازی استراتژی مشخص جهت سئو سایت، انجام میشود. ایندکس شدن سایت در این مرحله از فرایند طراحی وب سایت بسیار مهم است.
مرحلۀ سوم: اجرایی شدن عملیات طراحی سایت
پس از آنکه دو مرحلۀ قبل به طور کامل و دقیق انجام شدند، در این مرحله، باید تیم طراحی سایت پِلتفرم طراحی وب سایت را مشخص نمایند تا با توجه به اطلاعات کسب شده، طراحی وب سایت، انجام گردد. در حال حاضر، بیشتر طراحان سایت از پلتفرم پرطرفدار و حرفهای یعنی وردپرس بیشتر استفاده میکنند. از آنجایی که این پلتفرم دارای مزایا و قابلیتهای بسیاری مانند امنیت بالا، مقرون به صرفه بودن، بروز رسانی مستمر، امکان طراحی گرافیکی سایت بدون محدودیت و . . . میباشد، استفاده از این سیستم بسیار رایج است. در این مرحله نیز بهتر است، نکته نظرات و ایدههای مشتری مدنظر قرار گیرد.
مرحلۀ چهارم: تست
با طراحی تمام صفحات مورد نیاز سایت، باید نسبت به فعال شدن تمام صفحات و عملکرد صحیح سایت مطمئن شوید! یکی از مهمترین تستها در این مرحله، بررسی تمام لینکهای سایت میباشد که باید لینکها به طور کامل عمل کنند. با تست یا بررسی خطاهای کوچک موجود در وب سایت، میتوان مشکلات هر بخش را با دقت رفع کرد تا اجرای نهایی پروژه در حضور مشتری، با مشکل مواجه نشود!
مرحلۀ پنجم: راهاندازی سایت
پس از آنکه، تمام مراحل بالا را به درستی پشت سر گذاشتید، نوبت به مرحلۀ اصلی و جذاب، یعنی بخش راهاندازی و اجرای سایت میرسد. این نکته را در نظر داشته باشید که در این مرحله نیز ممکن است با خطاها یا ایرادات جزئی مواجه شوید، بنابراین، با بررسی هر مشکل، نسبت به رفع خطای پیش آمده، اقدام نمایید.
مرحلۀ ششم: پشتیبانی و نگهداری سایت
یکی از مراحل مهمی که متاسفانه از سوی برخی مشتریان یا طراحان سایت نادیده گرفته میشود، بخش پشتیبانی و نگهداری از وب سایت در طول فعالیت سایت میباشد. اگر به شیوۀ صحیح و مستمر، خدمات پشتیبانی از وب سایت انجام گیرد، مطمئناً در طولانی مدت، میزان رشد و بازدید از وب سایت نیز افزایش خواهد یافت.
خدمات پشتیبانی از سایت شامل: تامین امنیت وب، خدمات، تهیۀ فایل پشتیبان از محتوای سایت، بروزرسانی سایت، بررسی میزان ورود و خروج و تعداد بازدیدکنندگان و کلیکها، رفع مشکلات پیش آمده در هاست یا سرور وب سایت و . . . میباشند.
مرحلۀ هفتم: پیشنهاد راهکارهای توسعه و ارتقاء سایت برای کسب و کارهای مختلف
پس از راهاندازی وب سایت و ارائۀ آن به مشتری، گروه طراحی وب سایت، بهتر است راهکارهای سازنده و موثر جهت توسعه و پیشرفت وب سایت را به مشتری پیشنهاد دهند. راهکارهای مهمی همچون اجرای اصول سئو و همچنین بهینهسازی سایت، تبلیغات بَنری و کلیکی، تولید محتوای تصویری، صوتی و . . . را جهت افزایش تعداد بازدیدکنندگان و همچنین مخاطبین هدف ارائه کنند.
اگر پروژۀ بهینهسازی وب سایت و سئو در حین طراحی وب سایت به شیوۀ صحیح و اصولی از سوی گروه طراحی سایت انجام شود، میزان ترافیک ورودی به وب سایت از سوی انواع موتور جستجو به ویژه گوگل، افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر، اجرای اصول سئو در وب سایت، میزان سَر نَخهای فروش را نیز افزایش داده و جامعه هدف بیشتری را جذب وب سایت خواهد کرد.

طراحی سایت و نقش آن در رشد کسبوکار
طراحی سایت به طراحی صفحاتی اشاره میکند که در اینترنت نمایش داده میشوند. این امکان وجود دارد که سایتها برای اهداف مختلفی همچون فروش یا صرفا ارائه اطلاعات استفاده شوند.
طراحی وبسایت به ظاهر و احساس کلی که هنگام استفاده از آن ایجاد میکند، میپردازد. این فرایند شامل برنامهریزی و ساختن عناصر وبسایت از ساختار و چیدمان گرفته تا تصاویر، رنگها، فونتها و گرافیک است.
یک طراح سایت روی ظاهر، چیدمان و در برخی موارد محتوای یک سایت کار میکند. مثلا به رنگها، فونتها و تصاویر استفاده شده و به چگونگی ساختار و طبقهبندی اطلاعات میپردازد. بسیاری از صفحات سایت با تمرکز بر سادگی طراحی شدهاند. طوریکه هیچ اطلاعات و عملکرد اضافی که ممکن است حواس کاربران را پرت یا سردرگم کند، در صفحه اصلی وجود ندارد.
اجزای طراحی سایت
طراحی وبسایت دارای اجزای متعددی است که با هم کار میکنند تا تجربه نهایی یک وبسایت را ایجاد کنند. این اجزا شامل طراحی گرافیک، طراحی تجربه کاربر (UX)، طراحی رابط، بهینهسازی موتور جستجو (SEO) و ایجاد محتوا هستند. این عناصر تعیین میکنند که یک وبسایت چگونه به نظر میرسد، احساس میشود و در دستگاههای مختلف کار میکند.
طراحی سایت با توسعه سایت متفاوت است. توسعه سایت به کدنویسی برای نحوه عملکرد یک وبسایت میپردازد. زمانی که در حال ساخت یک وبسایت هستید، هم به طراحی وبسایت و هم به توسعه سایت نیاز دارید.
طراحان سایت ایدههای ما را میگیرند و آنها را به مدلی تبدیل میکنند که نشان میدهد وبسایت آینده ما چگونه خواهد بود. طراحان سایت بخش خلاقانه طراحی یک وبسایت را انجام میدهند.
توسعه دهندگان سایت - که گاهی اوقات مهندسان یا کدنویسها نیز نامیده میشوند - ماکتی را که طراح سایت شما ساخته است، میگیرند. سپس آن را به یک زبان برنامهنویسی ترجمه میکنند تا در سایت نمایش داده شود. آنها وبسایتها را کاربردی میکنند که اغلب به معنای ویجتهای کدگذاری سفارشی و ابزارهای دیگر است.
هر کسبوکاری به طراحی وبسایت نیاز دارد!
در دنیای مدرن امروز، حضور آنلاین یک کسبوکار میتواند تأثیر بسیار زیادی بر موفقیت آن داشته باشد. در عصر حاضر، برخی از کسبوکارها هنوز متوجه نیستند که اکثر مشتریان آنها قبل از خرید از وبسایت آنها بازدید میکنند.
پس طراحی وبسایت حائز اهمیت بسیاری است. داشتن یک حضور آنلاین قوی، بهویژه یک وبسایت قوی و باکیفیت، میتواند باعث ایجاد درآمد بیشتر شود.
گاهی میبینیم که سازمانها برای آنلاین شدن مردد هستند. زیرا احساس میکنند بهاندازه کافی از فناوری آگاه نیستند و نمیدانند چگونه یک وبسایت را مدیریت کنند. گاهی شرکتها نگران قیمت هستند. ولی این نگرانیها دلایل خوبی برای وارد نشدن به دنیای آنلاین نیستند.
در اینجا ما به مهمترین دلایلی میپردازیم که اهمیت طراحی سایت برای هر کسب و کاری را بیان کرده است:
داشتن اعتبار در بازار
یکی از دلایل اصلی که باید وبسایت داشته باشیم، افزایش اعتبار سازمان است. به احتمال زیاد چندین شرکت یا سازمان دیگر وجود دارد که خدماتی مشابه ما ارائه میدهند. یکی از راههای متمایز شدن ما این است که طراحی وبسایت با ظاهر خوب و اطلاعات باکیفیت داشته باشید.
بدون وبسایت، ممکن است مشروعیت ما بهعنوان یک تجارت زیر سوال برود. داشتن یک وبسایت فرصتی برای ایجاد یک تاثیر اولیه عالی است و به مخاطب ما این اطمینان را میدهد که ما یک تجارت واقعی هستیم.
نام تجاری شناخته شده
یکی از مهمترین کارهایی که میتوانیم با طراحی سایت انجام دهیم، نشان دادن نام تجاری خودمان به مشتریان احتمالی است. ما در سایت مشخص میکنیم که چه کسی هستیم، چه چیزی را نمایندگی میکنیم و چه چیزی را ارائه میدهیم. با این سیستم میزان خرید مشتریان از ما افزایش مییابد.
بدون یک وبسایت، انجام این کار میتواند فوقالعاده چالشبرانگیز باشد. زیرا مردم نمیتوانند بهراحتی اطلاعات باکیفیت و قابل اعتماد در مورد کسبوکار ما پیدا کنند.
دادن سرنخ مشتریان جدید
شاید یکی از جذابترین دلایل برای داشتن یک وبسایت این است که میتواند شانس ما را برای بهدستآوردن سرنخ افزایش دهد. هنگامیکه مردم ما را آنلاین پیدا کردند، و به لطف اطلاعات موجود در وبسایت، به محصول یا خدمات ما علاقهمند شدند، میدانند چگونه با ما تماس بگیرند. این مسئله که طراحی سایت هزینه دارد، کاملا درست است. ولی همین سرنخهای ایجاد شده میتوانند در بازگشت سرمایه نقش مثبتی داشته باشند.

ایجاد ترافیک ارگانیک
هنگامیکه یک وبسایت سئو شده و باکیفیت داریم، این شانس را خواهیم داشت که در نتایج جستجوی گوگل حضور داشته باشیم. به این معنی که وقتی مردم در جستجوی یک محصول یا خدمات هستند، این احتمال وجود دارد که سایت ما در نتایج نشان داده شود. همین فرصتی برای افزایش پایگاه مشتریانمان است.
صرفهجویی در وقت + خدمات مشتری
بسیاری از مشتریان بالقوه یا مشتریان فعلی تماس میگیرند و سؤالات سادهای درباره مکان و ساعات کار میپرسند. اگر تماسی از دست برود، مشتری ناراضی میماند. تماسها همچنین میتوانند حواس پرسنل را از تمرکز بر مهمترین بخشهای کسبوکار منحرف کنند. طراحی سایت میتواند این تماسها را کاهش دهد و بهرهوری داخلی را افزایش دهد. درعینحال، به مشتریان کمک میکند تا اطلاعات مفیدی را بدون نیاز به تماس پیدا کنند. در نهایت تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهد.
بازاریابی دیجیتال
اگر قصد ما این باشد که از بازاریابی دیجیتال برای افزایش سرنخها و رشد کسبوکار خود استفاده کنیم؛ احتمالاً میخواهیم ترافیک را به یک وبسایت یا صفحه فرود هدایت کنیم. بنابراین بهتر است وبسایت خود را زودتر راهاندازی کنیم. حتی اگر در حال حاضر برنامهای برای اجرای تبلیغات نداشته باشیم.
چرا طراحی وبسایت نه!
قیمت عقب ماندن بسیار بیشتر از داشتن یک وبسایت است. داشتن یک وبسایت حرفهای و متمایزکننده برند برای افزایش فروش، افزایش قیمت نهایی و رشد کسبوکار بسیار مهم است. علاوه براین، طراحی سایت شاید کمی هزینه داشته باشد ولی میتواند در درازمدت بازدهی بزرگی را به همراه داشته باشد.
بنابراین بهجای اینکه بپرسید چرا کسبوکار شما به وبسایت نیاز دارد، بپرسید چرا که نه!
نکات مهم در طراحی وبسایت
- • استفاده درست از فضای منفی
- • انتخابهایی که به وضوح برای کاربر ارائه شده است (هرچه کاربر انتخابهای کمتری داشته باشد، احتمال سردرگمی او کمتر میشود)
- • فراخوانهای آشکار و واضح برای اقدام
- • حواسپرتی محدود (استفاده از تصاویر و متنی که 100٪ با موضوع صفحه مرتبط است، فقط دکمههایی را نشان میدهد که به اقدامات دلخواه منتهی میشوند و استفاده از تغییرات فونت برای تأکید و فراخوانی برای اقدام، نه فقط بهخاطر داشتن فونتهای مختلف)
- • طراحی سایت ریسپانسیو (طراحی که اندازه را تغییر میدهد و به صفحه کاربر تغییر جهت میدهد. وبسایت را برای استفاده در هر دستگاهی آسان میکند: تلفن، تبلت، لپتاپ یا مرورگر دسکتاپ.)
- • محتوا و تصاویر مرتبط و باکیفیت بالا که توجه خوانندگان را جلب میکند
- • تعادل بین مقدار متن و تصاویر در هر صفحه (متن بیش از حد میتواند بازدیدکننده را تحت تأثیر قرار دهد، متن بسیار کم میتواند به همان اندازه بیتفاوتی ایجاد کند)
- • وبسایت باید جذاب باشد - بهخصوص برای کاربر احتمالی، بنابراین باید مشخص کنیم که با چه سبکی قرار است با آنها صحبت کنیم.
- • سرمایهگذاری روی تصاویر چشمنواز متناسب با برند و دوری از عکاسی استوک بسیار موثر است.
- • وفادار ماندن به برند خود کلید موفقیت در طراحی وبسایت است. حتی زیباترین وبسایت هم اگر با برند مطابقت نداشته باشد، بیفایده است.
نکاتی برای شروع طراحی سایت
اکنون که متوجه شدیم چرا به داشتن یک وبسایت نیاز داریم، بیایید به چند نکته برای شروع نگاه کنیم:
یک نام دامنه انتخاب کنیددر حالت ایدهآل، نام دامنه باید با نام شرکت شما یکی باشد. درصورتیکه در دسترس نباشد، میتوانید نام دامنهای را انتخاب کنید که نشاندهنده خطمشی کسبوکار شما باشد. نام دامنه را جذاب و متمایز انتخاب کنید. نام دامنه، ابزار بازاریابی قدرتمندی است که باید به طور کامل از آن استفاده کنید.
یک هاست انتخاب کنید
یک هاست انتخاب کنید که معتبر و دارای شهرت خوب باشد. ارائهدهنده خدماتی را انتخاب کنید که بتواند تغییرات را بهسرعت و به لحاظ اقتصادی بهصرفه انجام دهد. این مسئله بهخصوص زمانی که کسبوکار شما گسترش مییابد، کوچک میشود یا بهروزرسانیهای مهم دیگری دارد، مفید خواهد بود.
پلتفرم CMS را انتخاب کنید
شما میخواهید بهراحتی محتوای جدید منتشر کنید و کاربران جدید بهراحتی بتوانند از سایت شما استفاده کنند. پس باتوجهبه نیازهایتان CMS مورد نیازتان را برای طراحی سایت انتخاب کنید.
طراحی وبسایت
طراحی وبسایت باید محصول چندین جلسه توفان فکری باشد، زیرا ساخت آن آنقدرها هم که فکر میکنید ساده نیست. اطمینان حاصل کنید که الگوی وبسایت شما شبیه رقبای شما نیست.
طراحی وبسایت یک فرایند پیچیده است و موارد زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. خوشبختانه، لازم نیست این کار را بهتنهایی انجام دهید. هنگامیکه با یک طراح سایت حرفهای کار میکنید، میتوانید برای بهدستآوردن نتیجه عالی به مهارت او اعتماد کنید.
راههای طراحی وبسایت
چند راه مختلف وجود دارد که میتوانید وبسایت موردنیاز خود را دریافت کنید. روشی که برای شما و شرکت شما مناسب است، بستگی به این دارد که چه طرحی نیاز دارید و چقدر میخواهید هزینه کنید.
برای طراحی سایت میتوانید مستقیماً با یک طراح سایت کار کنید. بهسادگی نمونه کارهای طراحان را مرور کنید و طراح موردعلاقه خود را انتخاب کنید که با سبک و ظاهری که میخواهید مطابقت داشته باشد. یک طراح مستقل میتواند یک قالب موجود را سفارشی کند یا یک قالب کاملا جدید برای وبسایت شما طراحی کند.
همچنین میتوانید با شرکتی کار کنید که وبسایتهای سفارشی میسازد. اگر نیاز به ایجاد یک وبسایت پیچیده از پایه دارید، این گزینه را انتخاب کنید. اما توجه داشته باشید که این راهحل، هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت.
پس برای این کار یک طراح معتبر و کارشناس پیدا کنید. معمولا طراحان سایت خودشان میتوانند در خرید دامنه و هاست و انتخاب CMS مناسب به شما کمک کنند. به طراح سایت خود در مورد برند خود و آنچه قصد دارید با وبسایت به دست آورید بگویید. طراحان هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشند، مجهزتر هستند که سایت بهتری به شما ارائه دهند. دیدگاه خود را برای آنها توضیح دهید و سپس اجازه دهید جادوی خود را انجام دهند.
سایتهایی که مضر هستند
ما به این موضوع پرداختیم که طراحی سایت چیست و چه مزایایی دارد. ولی توجه داشته باشید که یک وبسایت قدیمی، گیجکننده یا نامناسب به برند شما آسیب میرساند. ما نمیگوییم که ممکن است به برند شما آسیب برساند، ما میگوییم که به آن آسیب میرساند.
حالا بیایید کمی در مورد آنچه که نیست صحبت کنیم.
- • بازدیدکنندگان برای استفاده از وبسایت شما نباید کاری انجام دهند. استفاده از سایت شما باید ساده و شهودی باشد.
- • فونتهای کم کنتراست که بهسختی خوانده میشوند، طراحی ضعیفی دارند.
- • تصاویر و پسزمینههای حواسپرت کننده نباید استفاده شوند. از پسزمینههای کاشیکاری شده دوری کنید.
- • ریسپانسیو نبودن طراحی کاملا اشتباه است.
- • لینکها و دکمههای نامشخص نباید به دنبال پیوندها باشند. بازدیدکنندگان باید بتوانند بهسرعت ببینند که کدام تصاویر و تکههای متن آنها را به صفحات جدید میبرد.
- • کاربران باید بتوانند فیلدهای قابل پرشدن را بهوضوح تشخیص دهند.
- • از عکسهای استوک عمومی یا نامربوط و متن پرکننده بدون اطلاعات ارزشمند استفاده نکنید.

طراح سایت برای شما چه میکند
فردی که طراحی سایت شما را به عهده دارد؛ بسته به این که مسئول طراحی و ساخت کدام قسمت سایت است، وظایف خاصی را به عهده دارد. وقتی میخواهیم یک سایت حرفهای طراحی کنیم، به دو تیم نیاز داریم. تیم اول برای طراحی شکل و ظاهر سایت است و یک تیم دیگر برای طراحی کدهای سرور و کدهایی که برای کاربران قابل دیدن نیستند.
به بخش طراحی و ساخت تمام بخشها و کدهای سایت که در معرض دید عموم قرار دارند، Front-end گفته میشود. به کدنویسی تمامی امکانات و عملکردهای سایت که توسط کاربران قابل دیدن نیست، Back-end گفته میشود.
انواع طراحی وبسایت
همکنون به انواع طراحی سایت میپردازیم. سایتها را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
- • ایستاتیک
- • دینامیک
سایت ایستاتیک یا ایستا:
در این نوع طراحی، تنها قسمت Front-end انجام میشود. بدان معنی که یعنی مطالب و محتویات سایت را تنها یک بار جمعآوری کرده و هرکدام از صفحات سایت بهصورت جداگانه طراحی و بارگذاری میشوند. در سایتهای ایستاتیک برای اعمال هرگونه تغییر، باید به طراح و کارشناس سایت مراجعه کنید و از آنها کمک بگیرید. کاربرد اصلی این مدل سایتها معمولا برای معرفی استفاده میشود که قرار نیست تا مدتها محتوای آن تغییر کند.
سایت دینامیک یا پویا:
در این نوع طراحی، هر دو بخش Front-end و Back-end برنامهنویسی میشوند. در سایتهای پویا این نیاز وجود دارد که محتوا به طور مداوم تغییر کند و باتوجهبه کاربرد سایت، طراحی شده و توسعه پیدا کنند. در سایتهای دینامیک برنامهنویس بکاند، وظیفه پویاسازی وبسایت را بر عهده دارد و باید اسکریپتی را طراحی کند که سایت به طور کامل پویا باشد.
هزینه طراحی
تا اینجا با مفهوم طراحی سایت، لزوم داشتن سایت و مراحل آن آشنا شدیم. اما همانطور که میدانیم انجام درست و اصولی هر فعالیتی نیازمند صرف هزینه است. داشتن یک سایت حرفهای و بهرهبردن از مزایای آن هم از این قاعده مستثنا نیست. در این بخش برای شما توضیح میدهیم که داشتن یک سایت حرفهای چه هزینههایی دارد که باید آن را پرداخت کنید.
برآورد هزینه طراحی
اگر میخواهید هزینه طراحی وبسایت دلخواهتان را برآورد کنید، ابتدا لطفا به این سوالات پاسخ دهید که:
- • میخواهید سایت شما چه امکاناتی داشته باشد؟
- • این سایت، برای کسبوکار شما چه کاربردی دارد و چگونه به شما کمک خواهد کرد؟
- • آیا نیاز دارید که سایتی با پوسته اختصاصی داشته باشید؟
- • آیا میخواهید علاوه بر پنل مدیریت سایت، پنل مدیریت حساب کاربران هم داشته باشید؟
با سوالات مطرح شده دقیق و کامل پاسخ دهید. با این کار تا اندازهای هزینه طراحی سایت را میتوانید پیشبینی کنید. برای برآورد هزینه سایت باید توجه داشته باشید که عوامل زیادی بر هزینه شما تاثیرگذارند. این موارد عبارتند از:
دامنه یا آدرس سایت
دامنه یا همان آدرس سایت را میتوانید با پسوندهای متفاوتی مانند com،ir،co و غیره ثبت کنید. ازآنجاییکه هزینه این دامنهها با یکدیگر متفاوت است، اولین موردی که باید به آن توجه کنیم، نام یا همان پسوند دامنه است. شما میتوانید آدرس سایتتان را بهصورت سالانه یا پنجساله اجاره کنید و تا زمانی که اجارهبها را پرداخت کنید، متعلق به شما خواهد بود. اگر در زمان مقرر اجارهبهایتان را پرداخت نکنید، دامنه سایت آزاد میشود و متقاضی دیگری میتواند مالک آن شود.
هزینه هاست
همانطور که اطلاع دارید، هاست در واقع کامپیوتری است که در تمام طول شبانهروز به اینترنت متصل است. پس هنگامیکه یک سایت را روی هاست قرار میدهید، از همهجا قابل دسترسی است. اینکه چه هاستی را انتخاب کنید، بسته به این که هاست شما در کدام کشور قرار گرفته باشد (در ایران یا در کشورهای دیگر)، بر روی هزینههای شما تاثیرگذار است.
وقتی یک سایت روی هاست قرار میگیرد، در هر لحظه از شبانهروز هرکسی میتواند با وارد کردن آدرس سایت به محتوای ارائه شده دسترسی پیدا کند؛ بنابراین بسیار حائز اهمیت است که هاست انتخابی شما امن و قابلاعتماد باشد.
هزینه طراحی وبسایت
امروزه با پیشرفت ابزارهای برنامهنویسی و طراحی سایت، میتوانیم بگوییم که بهطورکلی برنامهنویسی با 2 روش انجام میشود:
- • طراحی با استفاده از کدنویسی
- • طراحی با استفاده از سیستمهای آماده
هرکدام از این روشها را که انتخاب کنید، مزایای خاص خودش را دارا است و این انتخاب وابسته این مسئله است که چه کاری میخواهید انجام دهید. بازهم توجه نمایید که هرکدام از این روشها، هزینه طراحی مخصوص به خود را دارد.
علاوه بر نوع طراحی، عواملی همچون مهارت طراح، تکنیک و امنیت طراحی و… نیز در تعیین قیمت موثر است.
آموزش
وقتی طراحی سایت شما تمام شد و آن را از طراح تحویل گرفتید، باید برای یادگیری مدیریت آن، آموزش ببینید. شما باید این توانمندی را داشته باشید که سفارشهای سایت را کنترل کنید، محصولات جدید را وارد کنید، محصولات قبلی را بهروزرسانی کنید و غیره. مسلما دریافت این دورههای آموزشی هم به هزینههای تمام شده سایت اضافه میشوند.
هزینه تولید محتوا
این موضوع که تولید محتوا در موفقیت یک سایت اهمیت بسیار زیادی دارد، برای همه امری واضح و مبرهن است. یک سایت برای گرفتن رتبه خوب در گوگل نیازمند محتوای جدید، جذاب و سئو شده است. هزینه این بخش باتوجهبه توانایی و سابقه کارشناس تولید محتوا متفاوت است.

امکانات موردنیاز
حین تعیین نوع سایت، امکاناتی که میخواهید در سایت شما فعال باشند، در میزان هزینهها تاثیرگذار است. مثلا وجود درگاه پرداخت در سایت یا قابلیت عضویت در سایت در میزان هزینه طراحی سایت شما نقش دارند.
هزینه سئو سایت
علاوه بر سئوی محتوا، حین طراحی هم باید سئوی مناسب اعمال شود. سئو داخلی سایت با توجه به نوع قالب، زبان برنامه نویسی، حجم و نوع محتوا، هزینههای متفاوتی دارند.
هزینه پشتیبانی سایت
وقتی سایت شما طراحی میشود، نیازمند پشتیبانی های متفاوتی است. این پشتیبانی ها شامل: آپدیت منظم کدنویسی و قالبها، بررسی پیشرفت سایت در گوگل، بررسی روزانه، هفتگی و ماهانه گوگل و غیره است. یکی از مهمترین هزینههایی که باید محاسبه کنید، هزینه پشتیبانی سایت است.
کلام آخر
امروزه طراحی سایت برای تجارت ضروری شده است. اگر قبلاً این کار را نکردهاید، بهشدت توصیه میکنم یک وبسایت طراحی کنید. شما بتوانید در طول زمان آن را بهبود ببخشید، اما نکته کلیدی این است که شروع کنید.
در سال 2017، 97 درصد از مردم برای یافتن یک کسبوکار محلی در نزدیکی خود به جستجوی آنلاین پرداختند. بنابراین، اگر میخواهیم کسبوکار خود را با قرارگرفتن در مقابل مخاطبان مناسب رشد دهیم، باید وارد دنیای آنلاین شویم. به این معنی که باید یک وبسایت داشته باشیم.
