طراحی سایت  0 تا 100 با ایران وبز

طراحی سایت با واژه‌های مختلفی شناخته می‌شود. ازآنجایی‌که در دنیای امروز، مسیر رشد کسب‌وکارهای سنتی تغییر کرده و به سمت‌وسوی کسب‌وکارهای اینترنتی، سوق داده شده‌اند، توجه به موضوع طراحی سایت یا طراحی وب نیز بیش‌ازپیش مهم شده است. با رشد و توسعه فضای اینترنت و همچنین افزایش روزافزون تعداد کاربران دنیای مجازی، قطعا فعالیت در این عرصه، یک نیاز اصلی و اساسی، برای بسیاری از مشاغل و افراد به شمار می‌آید. در حال حاضر، طراحی وب به‌عنوان یکی از پایه‌ترین و  پرکاربردترین ابزارهای کسب‌وکار در فضای اینترنت محسوب می‌شود.
به‌طورکلی، سایت‌های اینترنتی، جهت معرفی خدمات یا محصولات متعدد یک شرکت، سازمان و نهاد دولتی یا خصوصی طراحی و ساخته می‌شوند. این رسانه‌ها به‌صورت آنلاین، خدمات و محصولات خود را در اختیار مخاطبین هدف یا کاربران سایت، در سراسر جهان قرار می‌دهند. رقابت کسب‌وکارهای مختلف، در فضای اینترنت به‌واسطه درخواست کاربران اینترنت و مخاطبین هدف هر کسب‌وکاری، بیش‌ازپیش حساس شده است! از همین رو، بسیاری از افراد به دنبال طراحی سایت کاملا مخاطب‌پسند و پربازده هستند. در این مقاله، قصد داریم که در خصوص مراحل طراحی سایت و انواع وب سایت مطالبی را عنوان کنیم.


طراح سایت

به‌طورکلی، در طراحی و پیاده‌سازی یک وب سایت، نیاز به دانش و تخصص دو گروه یا یک فرد جهت طراحی قسمت کدها یا Backend و طراحی نمای ظاهری و ویژگی‌های بصری یا Frontend نیاز خواهیم داشت. بخش Backend، جهت ساخت ساختار اصلی سایت طراحی می‌شود و طراح سایت وظیفه نوشتن کدهای متعدد را خواهد داشت. این کدها، از دید مشتری یا درخواست‌کننده سایت، پنهان هستند. معمولا متخصصین طراحی سایت، مسئولیت توسعه قسمت Backend سایت را بر عهده دارند و از برخی زبان‌های برنامه‌نویسی مانند ASP،  PHP  و Python جهت راه‌اندازی یک سایت استفاده می‌کنند.

از سوی دیگر، در قسمت طراحی Frontend، طراح سایت به طراحی گرافیکی و قابلیت‌های دیداری سایت توجه می‌کند. توسعه‌دهندگان بخش Frontend، با به‌کارگیری کدهای مختلف، نمای ظاهری سایت را طراحی کرده و معمولا از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند CSS، HTML  و JavaScript استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که در این فرایند، از تجربه و دانش گرافیست‌های وب نیز جهت دریافت نتیجه بهتر و مطلوب‌تر استفاده می‌شود.

انواع طراحی سایت

طراحی سایت‌ به دو شیوه زیر انجام می‌گیرد.

انواع مختلف طراحی سایت

طراحی سایت داینامیک

سایت‌های داینامیک، Dynamic Website، به‌عنوان سایت‌های پویا شناخته می‌شوند. این نوع وب سایت‌ها صفحه ثابتی دارند، اما محتوای آن‌ها قابل تغییر است. اغلب سایت‌های داینامیک، دارای پَنل مدیریتی هستند که بدین نحو، صاحبان این سایت‌ها، بدون برخورداری از دانش کدنویسی، بتوانند تغییراتی را در قسمت‌های مختلف یا محتوای سایت اِعمال کنند.

معمولا این نوع سایت‌ها مناسب افرادی هستند که تغییر در محتوای سایت مداوم بوده و ضمنا صاحب سایت، قصد توسعه سایت را داشته باشد. در این نوع سایت‌ها، صفحات سایت، محتوای موردنیازشان را از یک پایگاه‌داده در بخش Backend فراخوانی خواهند کرد. توسعه اولیه صفحات داینامیک سایت، به طور مستقیم از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند ASP، PHP و Perl صورت خواهد گرفت. ضمنا هزینه این نوع سایت‌ها نسبت به سایت‌های استاتیک کمتر است.

طراحی سایت استاتیک

کدنویسی سایت‌های استاتیک، Static Website، معمولا توسط زبان برنامه‌نویسی HTML است. بر خلاف سایت‌های داینامیک، در این نوع سایت‌ها، امکان ایجاد تغییر یا ویرایش محتوای سایت یا اتصال به پایگاه‌داده به طور آنلاین وجود ندارد. بنابراین، جهت به‌روزرسانی سایت‌های استاتیک، باید نسبت به نحوه طراحی سایت، از مهارت و دانش کافی برخوردار شوید. در واقع، در طراحی این نوع سایت‌ها، به‌ازای هر صفحه از سایت که روی سرور ذخیره شده است، یک فایل متمایز وجود دارد. معمولا افرادی درخواست سایت استاتیک می‌کنند که نیازی به تغییر یا ویرایش محتوای سایت نداشته باشند. هزینه بروز رسانی این نوع سایت‌ها بالا است.

فرایند طراحی سایت

برای آنکه سایت هدفمند و کارآمد طراحی و راه‌اندازی شود، باید مراحل زیر بادقت و مهارت کافی، طی شوند.

فرایند طراحی سایت

تحقیق و بررسی اولیه

اولین مرحله از طراحی سایت، مرحله تحقیقات و جمع‌آوری اطلاعات است که مهم‌ترین بخش در فرایند طراحی، به شمار می‌آید. در این مرحله، طراح وب یا تیم طراحی سایت، در خصوص رُقبا و مخاطبین هدف مشتری، فعالیت‌ها و نوع کسب‌وکار مشتری، نوع سایت موردنیاز او و همچنین هدف اصلی مشتری از طراحی سایت‌های اینترنتی، اطلاعات جامع و کامل دریافت خواهند کرد.

برنامه‌ریزی دقیق و تعیین استراتژی

برنامه‌ریزی دقیق و منسجم، باعث صرفه‌جویی در زمان و همچنین جلوگیری از صرف هزینه مازاد خواهد شد. طی این فرایند، طراح سایت به طور مشخص، برای انجام هر مرحله از کار، برنامه‌ریزی منظمی خواهد داشت که بخشی از برنامه‌ریزی‌ها مربوط به تبلیغات و جذب مشتری، نحوه تولید محتوا، استراتژی بهینه‌سازی وب سایت یا سئو، به‌روزرسانی و ... است. این مرحله، خود به سه بخش تقسیم خواهد شد که شامل مراحل زیر هستند:

 تعیین نام و پسوند دامنه سایت

در این مرحله، باتوجه‌به نظر و درخواست مشتری، نام موردنظر، پسوند دامنه و همچنین بررسی امکان ثبت دامنه، مشخص و در نهایت ثبت خواهد شد. ممکن است که انجام این مرحله کمی زمان‌بر باشد!

 ایجاد UI و UX کاربرپسند

طراحی نمای ظاهری سایت و ساخت رابط کاربری (UI) و همچنین طراحی تجربه کاربری (UX)، از مهم‌ترین اقدامات در طراحی وب سایت محسوب می‌شوند. در این مرحله نیز بر اساس نیاز و خواسته مشتری و همچنین مخاطبین هدف، با مشخص کردن تم‌های رنگی و طرح‌های گرافیکی متناسب با سایت، ظاهر و نمای سایت طراحی خواهد شد. در این مرحله، ممکن است، مشتری ایده ذهنی و طرح گرافیکی موردنظر خود را به تیم طراحی سایت ارائه کند یا طراحان گرافیکی اقدام به اجرای طرح و ایده خود خواهند کرد.

طراحی UI و UX

درج و انتشار محتوای اولیه سایت به‌صورت مرحله‌ای

محتوای اولیه سایت، جهت بهینه‌سازی اولیه وب سایت باید منتشر شود. این مرحله از کار بدون توجه به نحوه پیاده‌سازی استراتژی، جهت سئو سایت، انجام می‌شود. ایندکس شدن سایت در این مرحله از فرایند طراحی وب سایت بسیار مهم است.

اجرایی‌شدن عملیات طراحی سایت

پس از آنکه مراحل قبل به طور کامل و دقیق انجام شدند، در این مرحله، باید تیم طراحی سایت پِلتفرم طراحی وب سایت را مشخص کنند که باتوجه‌به اطلاعات کسب شده، طراحی وب سایت، انجام شود. در حال حاضر، بیشتر طراحان سایت از پلتفرم پرطرف‌دار و حرفه‌ای یعنی وردپرس استفاده می‌کنند. ازآنجایی‌که این پلتفرم دارای مزایا و قابلیت‌های بسیاری مانند امنیت بالا، مقرون‌به‌صرفه بودن، بروز رسانی مستمر، امکان طراحی گرافیکی سایت بدون محدودیت و... است، استفاده از آن بسیار رایج است. در این مرحله نیز بهتر است، نکته نظرات و ایده‌های مشتری مدنظر قرار گیرند.

 تست

با طراحی تمام صفحات موردنیاز سایت، باید نسبت به فعال‌شدن تمام صفحات و عملکرد صحیح سایت مطمئن شوید! یکی از مهم‌ترین تست‌ها در این مرحله، بررسی تمام لینک‌های سایت است که باید لینک‌ها به طور کامل عمل کنند. با تست یا بررسی خطاهای کوچک موجود در وب سایت، می‌توان مشکلات هر بخش را بادقت رفع کرد که اجرای نهایی پروژه در حضور مشتری، با مشکل مواجه نشود!

راه‌اندازی سایت

پس از آنکه، تمام مراحل بالا را به‌درستی پشت سر گذاشتید، نوبت به مرحله اصلی و جذاب، یعنی بخش راه‌اندازی و اجرای سایت می‌رسد. این نکته را در نظر داشته باشید که در این مرحله نیز ممکن است، با خطاها یا ایرادات جزئی مواجه شوید. بنابراین، با بررسی هر مشکل، نسبت به رفع خطای پیش‌آمده، اقدام کنید.

پشتیبانی و نگهداری سایت

یکی از مراحل مهمی که متاسفانه از سوی برخی مشتریان یا طراحان سایت نادیده گرفته می‌شود، بخش پشتیبانی و نگهداری از وب سایت در طول فعالیت سایت است. اگر به شیوه صحیح و مستمر، خدمات پشتیبانی از وب سایت انجام گیرد، مطمئنا در طولانی‌مدت، میزان رشد و بازدید از وب سایت نیز افزایش خواهد یافت.

خدمات پشتیبانی از سایت شامل تامین امنیت وب، خدمات، تهیه فایل پشتیبان از محتوای سایت، به‌روزرسانی سایت، بررسی میزان ورود و خروج و تعداد بازدیدکنندگان و کلیک‌ها، رفع مشکلات پیش‌آمده در هاست یا سرور وب سایت و ... هستند.

 پیشنهاد راهکارهای توسعه و ارتقا سایت برای کسب‌وکارهای مختلف

پس از راه‌اندازی وب سایت و ارائه آن به مشتری، گروه طراحی، بهتر است که راهکارهای سازنده و موثر جهت توسعه و پیشرفت وب سایت را به مشتری پیشنهاد دهند. راهکارهای مهمی همچون اجرای اصول سئو و همچنین بهینه‌سازی سایت، تبلیغات بَنری و کلیکی، تولید محتوای تصویری، صوتی و... را جهت افزایش تعداد بازدیدکنندگان و همچنین مخاطبین هدف ارائه کنند.

اگر پروژه بهینه‌سازی وب سایت و سئو در حین طراحی وب سایت به شیوه صحیح و اصولی از سوی گروه طراحی سایت انجام شود، میزان ترافیک ورودی به وب سایت از سوی انواع موتور جستجو به‌ویژه گوگل، افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر، اجرای اصول سئو در وب سایت، میزان سَر نَخ‌های فروش را نیز افزایش داده و جامعه هدف بیشتری را جذب وب سایت خواهد کرد.

طراحی سایت و نقش آن در رشد کسب‌وکار

طراحی سایت به طراحی صفحاتی اشاره می‌کند که در اینترنت نمایش داده می‌شوند. این امکان وجود دارد که سایت‌ها برای اهداف مختلفی همچون فروش یا صرفا ارائه اطلاعات استفاده شوند. طراحی وب‌سایت به‌ظاهر و احساس کلی که هنگام استفاده از آن ایجاد می‌کند، می‌پردازد. این فرایند شامل برنامه‌ریزی و ساختن عناصر وب‌سایت از ساختار و چیدمان گرفته تا تصاویر، رنگ‌ها، فونت‌ها و گرافیک است.

یک طراح سایت روی ظاهر، چیدمان و در برخی موارد محتوای یک سایت کار می‌کند. مثلا به رنگ‌ها، فونت‌ها و تصاویر استفاده شده و به چگونگی ساختار و طبقه‌بندی اطلاعات می‌پردازد. بسیاری از صفحات سایت با تمرکز بر سادگی طراحی شده‌اند. طوری که هیچ اطلاعات و عملکرد اضافی که ممکن است، حواس کاربران را پرت یا سردرگم کند، در صفحه اصلی وجود ندارد.

اجزای طراحی سایت

طراحی وب‌سایت دارای اجزای متعددی است که با هم کار می‌کنند که تجربه نهایی یک وب‌سایت را ایجاد کنند. این اجزا شامل طراحی گرافیک، طراحی تجربه کاربر (UX)، طراحی رابط، بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) و ایجاد محتوا هستند. این عناصر تعیین می‌کنند که یک وب‌سایت چگونه به نظر برسد، احساس ‌شود و در دستگاه‌های مختلف کار ‌کند.

طراحی سایت با توسعه سایت متفاوت است. توسعه سایت به کدنویسی برای نحوه عملکرد یک وب‌سایت می‌پردازد. زمانی که در حال ساخت یک وب‌سایت هستید، هم به طراحی وب‌سایت و هم به توسعه سایت نیاز دارید. طراحان سایت ایده‌های ما را می‌گیرند و آن‌ها را به مدلی تبدیل می‌کنند که نشان می‌دهد، وب‌سایت آینده ما چگونه خواهد بود. طراحان سایت بخش خلاقانه طراحی یک وب‌سایت را انجام می‌دهند.

توسعه‌دهندگان سایت که گاهی اوقات مهندسان یا کدنویس‌ها نیز نامیده می‌شوند، ماکتی را که طراح سایت ساخته است، می‌گیرند. سپس آن را به یک زبان برنامه‌نویسی ترجمه می‌کنند که در سایت نمایش داده شود. آن‌ها وب‌سایت‌‌ها را کاربردی می‌کنند که اغلب به معنای ویجت‌های کدگذاری سفارشی و ابزارهای دیگر است.

اجزای طراحی سایت

هر کسب‌وکاری به طراحی وب‌سایت نیاز دارد!

در دنیای مدرن امروز، حضور آنلاین یک کسب‌وکار می‌تواند، تاثیر بسیار زیادی بر موفقیت آن داشته باشد. در عصر حاضر، برخی از کسب‌وکارها هنوز متوجه نیستند که اکثر مشتریان قبل از خرید، از وب‌سایت آن‌ها بازدید می‌کنند. پس طراحی وب‌سایت حائز اهمیت بسیاری است. داشتن یک حضور آنلاین قوی، به‌ویژه یک وب‌سایت قوی و باکیفیت، می‌تواند باعث ایجاد درآمد بیشتر شود.

گاهی می‌بینیم که سازمان‌ها برای آنلاین شدن مردد هستند. زیرا احساس می‌کنند، به‌اندازه کافی از فناوری آگاه نیستند و نمی‌دانند که چگونه یک وب‌سایت را مدیریت کنند. گاهی شرکت‌ها نگران قیمت هستند. ولی این نگرانی‌ها دلایل خوبی برای وارد نشدن به دنیای آنلاین نیستند. در اینجا ما به مهم‌ترین دلایلی می‌پردازیم که اهمیت طراحی سایت برای هر کسب‌وکاری را بیان کرده است.

داشتن اعتبار در بازار

یکی از دلایل اصلی که باید وب‌سایت داشته باشیم، افزایش اعتبار سازمان است. به‌احتمال زیاد چندین شرکت یا سازمان دیگر وجود دارند که خدماتی مشابه ما ارائه می‌دهند. یکی از راه‌های متمایز شدن ما این است که طراحی وب‌سایت با ظاهر خوب و اطلاعات باکیفیت داشته باشید. بدون وب‌سایت‌، ممکن است که مشروعیت ما به‌عنوان یک تجارت زیر سوال برود. داشتن یک وب‌سایت فرصتی برای ایجاد یک تاثیر اولیه عالی است و به مخاطب ما این اطمینان را می‌دهد که ما یک تجارت واقعی هستیم.

نام تجاری شناخته شده

یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانیم، با طراحی سایت انجام دهیم، نشان‌دادن نام تجاری خودمان به مشتریان احتمالی است. ما در سایت مشخص می‌کنیم که چه کسی هستیم، چه چیزی را نمایندگی می‌کنیم و چه چیزی را ارائه می‌دهیم. با این سیستم میزان خرید مشتریان از ما افزایش می‌یابد. بدون یک وب‌سایت‌، انجام این کار می‌تواند، فوق‌العاده چالش‌برانگیز باشد. زیرا مردم نمی‌توانند، به‌راحتی اطلاعات باکیفیت و قابل اعتماد در مورد کسب‌وکار ما پیدا کنند.

دادن سرنخ مشتریان جدید

شاید یکی از جذاب‌ترین دلایل برای داشتن یک وب‌سایت این است که شانس ما را برای به‌دست‌آوردن سرنخ افزایش می‌دهد. هنگا‌می‌که مردم ما را آنلاین پیدا کردند و به لطف اطلاعات موجود در وب‌سایت‌، به محصول یا خدمات ما علاقه‌مند شدند، می‌دانند که چگونه با ما تماس بگیرند. این مسئله که طراحی سایت هزینه دارد، کاملا درست است. ولی همین سرنخ‌های ایجاد شده می‌توانند، در بازگشت سرمایه نقش مثبتی داشته باشند.

ایجاد ترافیک ارگانیک

هنگا‌می‌که یک وب‌سایت سئو شده و باکیفیت داریم، این شانس را خواهیم داشت که در نتایج جستجوی گوگل حضور داشته باشیم. به این معنی که وقتی مردم در جستجوی یک محصول یا خدمات هستند، این احتمال وجود دارد که ‌سایت ما در نتایج نشان داده شود. همین فرصتی برای افزایش پایگاه مشتریانمان است.

صرفه‌جویی در وقت همراه با ارائه خدمات به خدمات مشتری

بسیاری از مشتریان بالقوه یا مشتریان فعلی تماس می‌گیرند و سوالات ساده‌ای درباره مکان و ساعات کار می‌پرسند. اگر تماسی از دست برود، مشتری ناراضی می‌ماند. تماس‌ها همچنین می‌توانند، حواس پرسنل را از تمرکز بر مهم‌ترین بخش‌های کسب‌وکار منحرف کنند. طراحی سایت می‌تواند، این تماس‌ها را کاهش دهد و بهره‌وری داخلی را افزایش دهد. درعین‌حال، به مشتریان کمک می‌کند که اطلاعات مفیدی را بدون نیاز به تماس پیدا کنند. در نهایت تجربه کاربری بهتری را ارائه می‌دهد.

ارائه خدمات به مشتری

بازاریابی دیجیتال

اگر قصد ما این باشد که از بازاریابی دیجیتال برای افزایش سرنخ‌ها و رشد کسب‌وکار خود استفاده کنیم، احتمالا می‌خواهیم که ترافیک را به یک وب‌سایت یا صفحه فرود هدایت کنیم. بنابراین بهتر است، وب‌سایت خود را زودتر راه‌اندازی کنیم. حتی اگر در حال حاضر برنامه‌ای برای اجرای تبلیغات نداشته باشیم.

چرا طراحی وب‌سایت نه!

قیمت عقب ماندن بسیار بیشتر از داشتن یک وب‌سایت است. داشتن یک وب‌سایت حرفه‌ای و متمایزکننده برای افزایش فروش، افزایش قیمت نهایی و رشد کسب‌وکار بسیار مهم است. علاوه بر این، طراحی سایت در تهران و کرج شاید کمی هزینه داشته باشد، ولی می‌تواند در درازمدت بازدهی بزرگی را به همراه داشته باشد. بنابراین به‌جای اینکه بپرسید، چرا کسب‌وکار شما به وب‌سایت نیاز دارد، بپرسید چرا که نه!

نکات مهم در طراحی وب‌سایت

  • طراحی سایت ریسپانسیو (طراحی که اندازه را تغییر می‌دهد و به صفحه کاربر تغییر جهت می‌دهد. وب‌سایت را برای استفاده در هر دستگاهی مانند تلفن، تبلت، لپ‌تاپ یا مرورگر دسکتاپ آسان می‌کند.)
  • تعادل بین مقدار متن و تصاویر در هر صفحه (متن بیش از حد می‌تواند، بازدیدکننده را تحت تاثیر قرار دهد. متن بسیار کم می‌تواند، به همان اندازه بی‌تفاوتی ایجاد کند.)
  • وفادار ماندن به برند خود، کلید موفقیت در طراحی وب‌سایت است. حتی زیباترین وب‌سایت هم اگر با برند مطابقت نداشته باشد، بی‌فایده است.
  • وب‌سایت باید جذاب باشد. به‌خصوص برای کاربر احتمالی، بنابراین باید مشخص کنیم که با چه سبکی قرار است با آن‌ها صحبت کنیم.
  • انتخاب‌هایی که به‌وضوح برای کاربر ارائه شده است. (هرچه کاربر انتخاب‌های کمتری داشته باشد، احتمال سردرگمی او کمتر می‌شود.)
  • سرمایه‌گذاری روی تصاویر چشم‌نواز متناسب با برند و دوری از عکاسی استوک بسیار موثر است.
  • محتوا و تصاویر مرتبط و باکیفیت بالا که توجه خوانندگان را جلب می‌کند.

نکاتی برای شروع طراحی سایت

اکنون که متوجه شدیم، چرا به داشتن یک ‌وب‌سایت نیاز داریم، بیایید به چند نکته برای شروع نگاه کنیم:

یک نام دامنه انتخاب کنید

در حالت ایده‌آل، نام دامنه باید با نام شرکت شما یکی باشد. درصورتی‌که در دسترس نباشد، می‌توانید نام دامنه‌ای را انتخاب کنید که نشان‌دهنده خط‌مشی کسب‌وکار شما باشد. نام دامنه را جذاب و متمایز انتخاب کنید. نام دامنه، ابزار بازاریابی قدرتمندی است که باید به طور کامل از آن استفاده کنید.

یک هاست انتخاب کنید

یک هاست انتخاب کنید که معتبر و دارای شهرت خوب باشد. ارائه‌دهنده خدماتی را انتخاب کنید که بتواند، تغییرات را به‌سرعت و به لحاظ اقتصادی به‌صرفه انجام دهد. این مسئله به‌خصوص زمانی که کسب‌وکار شما گسترش می‌یابد، کوچک می‌شود یا به‌روزرسانی‌های مهم دیگری دارد که مفید خواهد بود.

پلتفرم CMS را انتخاب کنید

شما می‌خواهید، به‌راحتی محتوای جدید منتشر کنید و کاربران جدید به‌راحتی بتوانند، از سایت شما استفاده کنند. پس باتوجه‌به نیازهایتان CMS موردنیازتان را برای طراحی سایت انتخاب کنید.

طراحی وب‌سایت

طراحی وب‌سایت باید محصول چندین جلسه توفان فکری باشد، زیرا ساخت آن، آن‌قدرها هم که فکر می‌کنید، ساده نیست. اطمینان حاصل کنید که الگوی وب‌سایت شما شبیه رقبای شما نیست. طراحی وب‌سایت یک فرایند پیچیده است و موارد زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد. خوشبختانه، لازم نیست، این کار را به‌تنهایی انجام دهید. هنگا‌می‌که با یک طراح سایت حرفه‌ای کار می‌کنید، می‌توانید برای به‌دست‌آوردن نتیجه عالی به مهارت او اعتماد کنید.

راه‌های طراحی وب‌سایت

چند راه مختلف وجود دارد که می‌توانید، وب‌سایت موردنیاز خود را دریافت کنید. روشی که برای شما و شرکت شما مناسب است، بستگی به این دارد که چه طرحی نیاز دارید و چقدر می‌خواهید، هزینه کنید. ‌برای طراحی سایت می‌توانید، مستقیما با یک طراح سایت کار کنید. به‌سادگی نمونه کارهای طراحان را مرور کنید و طراح موردعلاقه خود را انتخاب کنید که با سبک و ظاهری که می‌خواهید، مطابقت داشته باشد. یک طراح مستقل می‌تواند، یک قالب موجود را سفارشی کند یا یک قالب کاملا جدید برای وب‌سایت شما طراحی کند.

همچنین می‌توانید، با شرکتی کار کنید که وب‌سایت‌‌های سفارشی می‌سازد. اگر نیاز به ایجاد یک وب‌سایت پیچیده از پایه دارید، این گزینه را انتخاب کنید. اما توجه داشته باشید که این راه‌حل، هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت. پس برای این کار یک طراح معتبر و کارشناس پیدا کنید. معمولا طراحان سایت، خودشان می‌توانند، در خرید دامنه و هاست و انتخاب CMS مناسب به شما کمک کنند. به طراح سایت خود در مورد برند خود و آنچه قصد دارید که با وب‌سایت به دست آورید، بگویید. طراحان هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشند، مجهزتر هستند که سایت بهتری به شما ارائه دهند. دیدگاه خود را برای آن‌ها توضیح دهید و سپس اجازه دهید، جادوی خود را انجام دهند.

راه‌های طراحی سایت

سایت‌هایی که مضر هستند

ما به این موضوع پرداختیم که طراحی سایت چیست و چه مزایایی دارد. ولی توجه داشته باشید که یک وب‌سایت قدیمی، گیج‌کننده یا نامناسب به برند شما آسیب می‌رساند. ما نمی‌گوییم که ممکن است، به برند شما آسیب برساند، ما می‌گوییم که به آن آسیب می‌رساند.

حالا بیایید کمی در مورد آنچه که نیست صحبت کنیم.

  • لینک‌ها و دکمه‌های نامشخص نباید به دنبال پیوندها باشند. بازدیدکنندگان باید بتوانند، به‌سرعت ببینند که کدام تصاویر و متن‌ها، آن‌ها را به صفحات جدید می‌برد.
  • بازدیدکنندگان برای استفاده از وب‌سایت شما نباید کاری انجام دهند. استفاده از سایت شما باید ساده و شهودی باشد.
  • تصاویر و پس‌زمینه‌های حواس‌پرت کننده نباید استفاده شوند. از پس‌زمینه‌های کاشی‌کاری شده دوری کنید.
  • از عکس‌های استوک عمومی یا نامربوط و متن پرکننده بدون اطلاعات ارزشمند استفاده نکنید.
  • فونت‌های کم کنتراست که به‌سختی خوانده می‌شوند، طراحی ضعیفی دارند.
  • کاربران باید بتوانند، فیلدهای قابل پرشدن را به‌وضوح تشخیص دهند.
  • ریسپانسیو نبودن طراحی کاملا اشتباه است.

طراح سایت برای شما چه می‌کند

فردی که طراحی سایت شما را به عهده دارد؛ بسته به این که مسئول طراحی و ساخت کدام قسمت سایت است، وظایف خاصی را به عهده دارد. وقتی می‌خواهیم که یک سایت حرفه‌ای طراحی کنیم، به دو تیم نیاز داریم. تیم اول برای طراحی شکل و ظاهر سایت است و یک تیم دیگر برای طراحی کدهای سرور و کدهایی که برای کاربران قابل دیدن نیستند.

به بخش طراحی و ساخت تمام بخش‌ها و کدهای سایت که در معرض دید عموم قرار دارند، Front-end  گفته می‌شود. به کدنویسی تمامی امکانات و عملکردهای سایت که توسط کاربران قابل دیدن نیست، Back-end  گفته می‌شود.

هزینه طراحی

تا اینجا با مفهوم طراحی سایت، لزوم داشتن سایت و مراحل آن آشنا شدیم. اما همان‌طور که می‌دانیم، انجام درست و اصولی هر فعالیتی نیازمند صرف هزینه است. داشتن یک سایت حرفه‌ای و بهره‌بردن از مزایای آن هم از این قاعده مستثنا نیست. در این بخش برای شما توضیح می‌دهیم که داشتن یک سایت حرفه‌ای چه هزینه‌هایی دارد که باید آن را پرداخت کنید.

برآورد هزینه طراحی

اگر می‌خواهید، هزینه طراحی وب‌سایت دلخواهتان را برآورد کنید، ابتدا لطفا به این سوالات پاسخ دهید که:

  • می‌خواهید سایت شما چه امکاناتی داشته باشد؟
  • این سایت، برای کسب‌وکار شما چه کاربردی دارد و چگونه به شما کمک خواهد کرد؟
  • آیا نیاز دارید که سایتی با پوسته اختصاصی داشته باشید؟
  • آیا می‌خواهید، علاوه بر پنل مدیریت سایت، پنل مدیریت حساب کاربران هم داشته باشید؟

به سوالات مطرح شده دقیق و کامل پاسخ دهید. با این کار تا اندازه‌ای هزینه طراحی سایت را می‌توانید، پیش‌بینی کنید. برای برآورد هزینه سایت باید توجه داشته باشید که عوامل زیادی بر هزینه شما تاثیرگذارند. این موارد عبارت‌اند از:

دامنه یا آدرس سایت

دامنه یا همان آدرس سایت را می‌توانید، با پسوندهای متفاوتی مانند  com ،ir ،co  و غیره ثبت کنید. ازآنجایی‌که هزینه این دامنه‌ها با یکدیگر متفاوت است، اولین موردی که باید به آن توجه کنیم، نام یا همان پسوند دامنه است. شما می‌توانید آدرس سایت‌تان را به‌صورت سالانه یا پنج‌ساله اجاره کنید و تا زمانی که اجاره‌بها را پرداخت کنید، متعلق به شما خواهد بود. اگر در زمان مقرر اجاره‌بهایتان را پرداخت نکنید، دامنه سایت آزاد می‌شود و متقاضی دیگری می‌تواند مالک آن شود.

هزینه هاست

همان‌طور که اطلاع دارید، هاست در واقع کامپیوتری است که در تمام طول شبانه‌روز به اینترنت متصل است. پس هنگا‌می‌که یک سایت را روی هاست قرار می‌دهید، از همه‌جا قابل دسترسی است. اینکه چه هاستی را انتخاب کنید، بسته به این که هاست شما در کدام کشور قرار گرفته باشد، روی هزینه‌های شما تاثیرگذار است. وقتی یک سایت روی هاست قرار می‌گیرد، در هر لحظه از شبانه‌روز هرکسی می‌تواند، با وارد کردن آدرس سایت به محتوای ارائه شده دسترسی پیدا کند. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که هاست انتخابی شما امن و قابل‌اعتماد باشد.

هزینه طراحی وب‌سایت‌

امروزه با پیشرفت ابزارهای برنامه‌نویسی و طراحی سایت، می‌توانیم بگوییم که به‌طورکلی برنامه‌نویسی با 2 روش انجام می‌شود:

  • طراحی با استفاده از کدنویسی
  • طراحی با استفاده از سیستم‌های آماده

هرکدام از این روش‌ها را که انتخاب کنید، مزایای خاص خودش را دارا است و این انتخاب وابسته این مسئله است که چه کاری می‌خواهید، انجام دهید. باز هم توجه کنید که هرکدام از این روش‌ها، هزینه طراحی مخصوص به خود را دارد. علاوه بر نوع طراحی، عواملی همچون مهارت طراح، تکنیک و امنیت طراحی و… نیز در تعیین قیمت موثر است.

آموزش

وقتی طراحی سایت شما تمام شد و آن را از طراح تحویل گرفتید، باید برای یادگیری مدیریت آن، آموزش ببینید. شما باید این توانمندی را داشته باشید که سفارش‌های سایت را کنترل کنید، محصولات جدید را وارد کنید، محصولات قبلی را به‌روزرسانی کنید و غیره. مسلما دریافت این دوره‌های آموزشی هم به هزینه‌های تمام شده سایت اضافه می‌شوند.

هزینه تولید محتوا

این موضوع که تولید محتوا در موفقیت یک سایت اهمیت بسیار زیادی دارد، برای همه امری واضح و مبرهن است. یک سایت برای گرفتن رتبه خوب در گوگل نیازمند محتوای جدید، جذاب و سئو شده است. هزینه این بخش باتوجه‌به توانایی و سابقه کارشناس تولید محتوا متفاوت است.

هزینه تولید محتوا

امکانات موردنیاز

حین تعیین نوع سایت، امکاناتی که می‌خواهید، در سایت شما فعال باشند، در میزان هزینه‌ها تاثیرگذار هستند. مثلا وجود درگاه پرداخت در سایت یا قابلیت عضویت در سایت در میزان هزینه طراحی سایت شما نقش دارند.

هزینه سئو سایت

علاوه بر سئو محتوا، حین طراحی هم باید سئو مناسب اعمال شود. سئو داخلی سایت باتوجه‌به نوع قالب، زبان برنامه‌نویسی، حجم و نوع محتوا، هزینه‌های متفاوتی دارد.

هزینه پشتیبانی سایت

وقتی سایت شما طراحی می‌شود، نیازمند پشتیبانی‌های متفاوتی است. این پشتیبانی‌ها شامل آپدیت منظم کدنویسی و قالب‌ها، بررسی پیشرفت سایت در گوگل، بررسی روزانه، هفتگی و ماهانه گوگل و غیره است. یکی از مهم‌ترین هزینه‌هایی که باید محاسبه کنید، هزینه پشتیبانی سایت است.

کلام آخر

امروزه طراحی سایت برای تجارت ضروری شده است. اگر قبلا این کار را نکرده‌اید، به‌شدت توصیه می‌کنیم که یک وب‌سایت طراحی کنید. شما باید در طول زمان آن را بهبود ببخشید، اما نکته کلیدی این است که شروع کنید. در سال 2017، 97 درصد از مردم برای یافتن یک کسب‌وکار محلی در نزدیکی خود به جستجوی آنلاین پرداختند. بنابراین، اگر می‌خواهیم که کسب‌وکار خود را با قرارگرفتن در مقابل مخاطبان مناسب رشد دهیم، باید وارد دنیای آنلاین شویم. به این معنی که باید یک وب‌سایت داشته باشیم.