آشنایی با طراحی سایت وردپرس

طراحی سایت وردپرس، یکی از پرطرف‌دارترین و بهترین روش‌های طراحی سایت پویا و کارآمد است. اغلب کسب‌وکارهای نوپا و حتی قدیمی، جهت برقراری تعامل بیشتر با مشتریان و مخاطبین هدف خود در بستر اینترنت، اقدام به طراحی سایت می‌کنند. ازآنجایی‌که بیشتر مردم جامعه، فرصت کافی جهت گشت‌وگذار در بازارهای سنتی را ندارند، صاحبان کسب‌وکارها و برندهای معروف در تلاش جهت طراحی و راه‌اندازی سایت‌های به‌روز و قوی هستند.

طراحی سایت به سبک و روش‌های مختلفی انجام می‌شود که یکی از پرطرفدارترین و کاربردی‌ترین شیوه‌های طراحی سایت، طراحی سایت وردپرس است. در حال حاضر، شرکت‌ها، سازمان‌ها و کسب و کارهای زیادی در تلاش جهت طراحی سایت به کمک وردپرس هستند. به این خاطر که علاوه بر طراحی، مدیریت وب سایت نیز آسان است.


طراحی سایت وردپرس

طراحی سایت وردپرس توسط سیستم مدیریت محتوا وردپرس (CMS) در مدت زمان کوتاه با کارایی بسیار بالا انجام می‌شود. بهتر است بدانید، وردپرس یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا اُپن سورس (Open Source) یا کد باز است و توسط میلیون‌ها کاربر از سراسر جهان جهت طراحی و ایجاد سایت‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. در واقع، سیستم مدیریت محتوای وردپرس یک سیستم پویا و حرفه‌ای در بستر اینترنت محسوب می‌شود. این سیستم به‌واسطه ارائه ابزارها، پلاگین‌ها و قالب‌های متنوع، امکان طراحی سایت وردپرس را برای همگان حتی افراد مبتدی فراهم خواهد کرد.

در نظر داشته باشید، با وجود قالب‌ها و ابزارهای متنوع در وردپرس، امکان سفارشی‌سازی وب سایت برای تمامی کاربران فراهم خواهد شد. لازم به ذکر است که پایه زبان کدنویسی  WordPress  بر اساس زبان PHP است و پایگاه داده‌ای که امکان ذخیره‌سازی اطلاعات سایت را برای کاربران فراهم می‌کند، MySQL  است. از جمله دلایل مهمی که باعث افزایش کاربران وردپرس در سراسر جهان شده است، می‌توان به مواردی همچون رایگان بودن سیستم مدیریت محتوای وردپرس، امکان شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی، انعطاف‌پذیری، بهینه‌سازی بالا برای انواع موتور جستجو، امنیت بالا، دسته‌بندی اطلاعات، مدیریت آسان و ویرایش سریع بدون نیاز به کدنویسی، اُپن سورس یا منبع باز بودن سیستم اشاره کرد.

مراحل طراحی سایت وردپرس

برای طراحی سایت وردپرس باید مراحلی طی شوند. در ادامه این مطلب این مراحل بیان شده‌اند.

خرید و ثبت دامنه

نام دامنه سایت در واقع نمایانگر هویت واقعی و اصلی شرکت یا یک سازمان خواهد بود. دامنه، همان URL یا آدرس اینترنتی است که افراد برای یافتن سایت شما در مرورگرها جستجو خواهند کرد. گام اول و مهم در طراحی سایت وردپرس، انتخاب نام دامنه مناسب است که مطابق با فعالیت کسب‌وکارتان باید در نظر گرفته شود. از همین رو، هنگام خرید و ثبت دامنه به ویژگی‌های نام دامنه توجه کنید.

مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید در نام دامنه لحاظ شوند، شامل کوتاه بودن نام دامنه، امکان تایپ سریع و آسان، دربردارنده کلمات کلیدی و اصلی، جذاب و منحصربه‌فرد بودن آن است. همچنین نام دامنه باید دارای پسوندهای مناسب مانند .com، .net ،.org.  و ... نیز باشد. شرکت‌های زیادی امکان خرید و ثبت دامنه را برای شما فراهم کرده‌اند، کافی است در گوگل آن‌ها را جستجو کنید!

خرید دامنه

انتخاب هاست مناسب

پس از آنکه نام دامنه موردنظر خود را ثبت کردید، باید در گام بعدی، فضای میزبانی یا هاست مناسب را نیز انتخاب کنید. در واقع هاست  Host، محل ذخیره‌سازی اطلاعات موجود در وب سایت به شمار می‌آید. با انجام این مرحله از طراحی سایت وردپرس، دسترسی کاربران از سراسر دنیا به وب سایت شما فراهم خواهد شد و آن‌ها به طور شبانه‌روزی به محتوای وب سایت شما دسترسی خواهند داشت. در این مرحله، نام دامنه به فضای میزبانی یا هاست متصل خواهد شد. حتما پیش از خرید هاست به ویژگی‌ها و پشتیبانی شرکت سرویس‌دهنده توجه کنید.

لازم به یادآوری است که خرید هاست می‌تواند، به‌صورت اشتراکی یا اختصاصی انجام شود. برای کسانی که در ابتدای مسیر طراحی سایت هستند یا قصد طراحی سایت برای کسب‌وکارهای کوچک را دارند، خرید هاست اشتراکی بسیار به‌صرفه و مناسب است. چرا که روی یک هاست، چند سایت وجود داشته و همه سایت‌ها از یک منبع استفاده می‌کنند. اما خرید هاست اختصاصی، برای شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ مناسب‌تر است، چرا که به منابع بیشتری نیاز دارند.

نصب وردپرس

در این مرحله، پس از واردشدن به سایت وردپرس، باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید. سپس آن را به روش نصب دستی، روی هاست سایت آپلود کنید. سپس مراحل نصب وردپرس را گام‌به‌گام انجام دهید. به‌خاطر داشته باشید که نصب وردپرس به‌صورت دستی و خودکار انجام می‌شود. اغلب شرکت‌های هاستینگ از  cPanel  به‌عنوان پیشخوان استاندارد جهت نصب وردپرس استفاده می‌کنند. برای نصب خودکار هاست بهتر است، مراحل زیر را انجام دهید.

  • ابتدا وارد حساب کاربری هاستینگ خود شوید و سپس به قسمت cPanel بروید.
  • آیکون یا نمایه WordPress را بیابید.
  • دامنه‌ای که قصد دارید، وب سایت جدیدتان روی آن نصب شود را انتخاب کنید.
  • در نهایت نیز روی دکمه Install Now کلیک کنید.

نصب و راه‌اندازی ورد پرس

انتخاب و نصب قالب وردپرس مناسب

وردپرس دارای قالب‌های متنوعی است که متناسب با نوع فعالیت وب سایت می‌توانید، انتخاب کنید. اگر قصد طراحی سایت وردپرس فروشگاهی دارید، از قالب‌های فروشگاهی استفاده کنید و اگر نیاز به طراحی سایت خبری دارید، قالب‌های خبری نصب کنید. آنچه که مهم است، انتخاب نوع قالبی است که مطابق با فعالیت شما است و در واقع، بدین شکل نمای ظاهری سایت را طراحی خواهید کرد. به‌خاطر داشته باشید که برخی از قالب‌ها یا پوسته‌های وردپرس به‌صورت رایگان و بعضی از آن‌ها نیز پولی هستند. برای نصب قالب رایگان از مخزن وردپرس WordPress.org باید مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد قسمت پیشخوان شوید.
  • سپس روی گزینه نمایش کلیک کنید.
  • از قسمت پوسته‌ها، گزینه افزودن پوسته را انتخاب کنید.
  • نوع قالب موردنظر خود را در قسمت "جستجو در پوسته‌ها" جستجو کنید.
  • سپس نوع قالب را نصب کرده و در مرحله بعد برای فعال‌کردن قالب، گزینه "فعال‌سازی"را انتخاب کنید.

قالب‌های پولی: برای خرید قالب‌های پولی در وردپرس، باید به سایت‌های فروش این نوع قالب‌ها مراجعه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اغلب قالب‌ها، پشتیبانی داشته و امکان به‌روزرسانی نیز دارند. پیشنهاد می‌کنیم، برای شروع طراحی سایت وردپرس، از قالب رایگان یا پریمیوم استفاده کنید.

انتخاب قالب مناسب ورد پرس

نصب و اجرای افزونه‌ها جهت افزایش امکانات سایت

با کمک افزونه‌ها، قابلیت‌ها و امکانات وب سایت شما نیز افزایش خواهد یافت. در واقع، افزونه‌ها باعث عملکرد بهتر و کارایی بیشتر وب سایت شما برای کاربران می‌شوند. در مخزن وردپرس، همانند قالب‌ها، افزونه‌های زیادی وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها را معرفی خواهیم کرد. جهت نصب افزونه موردنظر، مسیر زیر را طی کنید:

  • وارد قسمت پیشخوان شوید.
  • سپس گزینه افزونه‌ها را انتخاب کنید.
  • در گام بعد، روی عبارت "افزودن" کلیک کنید.
  • پس از انجام مراحل بالا، باید در قسمت جستجوی نام، افزونه موردنظر را جستجو کرده و پس از یافتن افزونه، روی گزینه "هم اکنون نصب کن" کلیک کنید که نصب افزونه انجام شود.

توجه داشته باشید که اگر افزونه موردنظر را از سایر سایت‌ها خریداری کرده‌اید، باید به‌جای انتخاب گزینه "هم اکنون نصب کن"، روی گزینه "بارگذاری افزونه"کلیک کنید. در نهایت نیز فایل فشرده را انتخاب و مراحل نصب و فعال‌سازی افزونه را طی کنید. مهم‌ترین و پرکاربردترین افزونه‌هایی که باید در وب سایت خود نصب کنید، شامل افزونه سئو یا Yoast seo، افزونه امنیتی مانند  All In One WP Security  ،افزونه فرم‌سازی، افزونه فروشگاهی ووکامرس  WooCommerce هستند.

ایجاد برگه و صفحات مهم سایت

برخی از صفحات در وب سایت‌های مختلف، ثابت هستند و به‌ندرت نیاز به به‌روزرسانی دارند. به عنوان مثال، در اکثر وب سایت‌ها صفحاتی مانند درباره ما، تماس با ما، وبلاگ، نمونه کارها و ... وجود دارند. برای ایجاد این صفحات باید مراحل زیر را طی کنید. در اولین مرحله، وارد قسمت پیشخوان وردپرس شوید.

  • روی گزینه برگه‌ها کلیک کنید.
  • سپس عبارت افزودن جدید را انتخاب کنید.

صفحه جدیدی برای شما ظاهر می‌شود که در هر بخش، اطلاعات درخواستی باید تکمیل شوند. 

  • در قسمت عنوان برگه، عنوان صفحه را تایپ کنید.
  • سپس در بخش ویرایشگر متن، متن اصلی صفحه را تایپ کنید و متن را فرمت‌بندی کنید.
  • با انتخاب گزینه رسانه، تصاویر، ویدئو و فیلم‌های موردنظر را می‌توانید، به صفحه اضافه کنید.
  • با زدن گزینه انتشار، پیش نمایشی از برگه طراحی شده خود پیش از انتشار نهایی مشاهده خواهید کرد.

ایجاد وبلاگ و افزودن محتوا در طراحی سایت وردپرس

صفحه وبلاگ، یکی از موثرترین و مهم‌ترین بخش‌های یک وب سایت محسوب می‌شود. وبلاگ‌ باعث افزایش ترافیک ورودی و همچنین افزایش بازدید از وب سایت شما خواهد شد. ضمن آنکه، به‌عنوان ابزاری قدرتمند جهت بازاریابی دیجیتال و آنلاین به شمار می‌آیند.

  • برای ایجاد اولین محتوا، به بخش پیشخوان وردپرس بروید.
  • سپس روی عبارت "نوشته‌ها"کلیک کنید.
  • با نمایش منوی این گزینه، عبارت "افزودن نوشته"را انتخاب کنید.

بدین ترتیب می‌توانید، اولین محتوای خود را تایپ و منتشر کنید. توجه داشته باشید که برای محتواهای نوشتاری خود می‌توانید، دسته‌بندی نیز در نظر بگیرید. برای آنکه بازدید از وب سایت شما افزایش یابد، کافی است که نسبت به انتشار محتوا به طور مستمر و منظم بپردازید. حتما به کیفیت و یونیک بودن محتوا توجه کنید.

تولید محتوا در طراحی وردپرس

ایجاد فهرست در طراحی سایت وردپرس

بیشتر سایت‌ها، دارای فهرست یا منو هستند. باتوجه‌به نوع و گستردگی فعالیت یک وب سایت، تعداد منوها یا فهرست‌ها نیز بیشتر خواهد شد. با اضافه‌کردن فهرست به وب سایت، دسترسی کاربران به خدمات شما نیز آسان‌تر و سریع‌تر می‌شود.

برای ایجاد فهرست، ابتدا وارد قسمت پیشخوان وردپرس شوید.

  •  سپس گزینه نمایش را انتخاب کنید.
  • در بخش فهرست‌ها، نام فهرست موردنظر خود را انتخاب کنید.
  • سپس دکمه ایجاد فهرست را بزنید که فهرست شما ایجاد شود.
  • پس از ساخت فهرست یا منو، باید برگه‌های سایت را به منو اضافه کنید.
  • برای اضافه‌کردن برگه‌ها مراحل زیر را انجام دهید.
  • برگه‌هایی که از قبل ایجاد کرده‌اید را انتخاب کنید.
  • سپس روی دکمه افزودن به فهرست کلیک کنید.
  • در ادامه و بعد از افزودن برگه‌ها به فهرست، مکان و موقعیت نمایش برگه‌ها را در بخش مربوط به تنظیمات فهرست اضافه کنید.
  • در نهایت روی دکمه ذخیره فهرست کلیک کنید.
چگونگی ارتباط با ما

از سه طریق می‌توانید، با ما در ارتباط  باشید:

وب سایت مجموعه

از طریق صفحه تماس با ما
می‌توانید، درخواست خود را ثبت کنید.

شبکه‌های اجتماعی

از طریق شبکه‌های اجتماعی
نیز می‌توانید، با ما ارتباط داشته باشید.

تماس تلفنی

از طریق شماره‌های دفتر
نیز می‌توانید، با ما ارتباط داشته باشید.

نیاز به مشاوره دارید

از طریق صفحه ارتباط با ما
می‌توانید، درخواست مشاوره کنید.

 

یا با ما از طریق تلفن یا ایمیل در ارتباط باشید.

تماس بگیرید

02632285078

آدرس ایمیل ما

info@irwebs.com

شبکه‌های اجتماعی ما

بیشتر با ما در ارتباط باشید.