موشن گرافیک تبلیغاتی، یکی از انواع انیمیشن محسوب میشود که البته تفاوتهایی نیز با انیمیشن دارد. اما هر دو از جمله هنرهای ترسیمی یا گرافیکی، به شمار میآیند. امروزه، از موشن گرافیک تبلیغاتی در حوزههای مختلف استفاده میشود. بکارگیری موشن گرافیک در زمینههای مختلف، باعث افزایش جذب مخاطب و همچنین انتقال بهتر پیام به مخاطبین هدف خواهد شد.
به ویدیوهایی که محتوا یا پیامهای متنی و تصویری را به صورت متحرک منتقل میکنند، موشن گرافیک گفته میشود. در واقع، موشن گرافیک تبلیغاتی، از دو واژه موشن (Motion) یعنی حرکت و گرافیک یا گراف (Graphic) یعنی جلوه تشکیل شده است که در حال حاضر، یکی از محبوبترین رشتههای هنر دیجیتال در میان هنرمندان، محسوب میشود. با کمک موشن گرافها، درک عمیقی از داستانها و مطالب مختلف، از سوی مخاطبین صورت میگیرد. امروزه، از موشن گرافها، در بسیاری از حوزههای صنعتی، علمی، تفریحی، سرگرمی و هنری استفاده میشود.
برای ساخت و تولید موشن گرافیک تبلیغاتی، معمولاً از نرم افزارهای گرافیکی زیادی مانند Photoshop، After Effect، Illustrator و . . . استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که موشن گرافها، هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین بر روی رایانه، وب سایت، تلفن هوشمند و . . . قابلیت نمایش خواهند داشت.
در واقع، موشن گرافیک تبلیغاتی بخشی از انیمیشن محسوب میشوند، اما آنچه که باعث تفاوت آنها میشود نحوۀ نمایش مفاهیم و محتوا میباشد. همانطور که در بخش قبل عنوان نمودیم، به طراحی گرافیکی مُتحرک، موشن گفته میشود و به عنوان مثال برای متحرک کردن نمودار یا لوگوی برند در وب سایت از موشن استفاده خواهید کرد. با این حال، در این روش، اشیاء، متون، اشکال، نمودارها و . . . در جهت تولید یک موشن جذاب و متفاوت، در کنار یکدیگر قرار میگیرند تا مفهوم و پیام اصلی را به مخاطب انتقال دهند.
انیمیشن یا به اصطلاح پویانمایی، توجه و اهمیت زیادی به شکلگیری و خلق کاراکترها و همچنین جان بخشیدن به کاراکترها میشود. در این روش، با توجه به نقش هر کاراکتر، داستانپردازی، صحنهآرایی و . . . انجام میشود که در روایت و بیان داستان چه تبلیغاتی و چه سینمایی، بسیار پر اهمیت میباشند. ضمن آنکه، تولید و ساخت انیمیشنها، اغلب به سفارش سینماگران انجام میشود اما در حوزۀ استفاده از موشن گرافیک تبلیغاتی بسیار گسترده میباشد.
محتوای تصویری یکی از بهترین روشهای ارائۀ مطالب محسوب میشود که برای تمام مخاطبین این نوع محتوا، بسیار گیرا و جذاب خواهد بود. آنچه که باعث افزایش جذابیت موشن گرافیک تبلیغاتی در کنار انتقال پیام صوتی و تصویر، خواهد بود، بازی رنگها، اشکال، طرحها و کلمات است که بر دقت و تمرکز بیشتر مخاطب به محتوا نیز کمک خواهد کرد. از همین رو، پیام اصلی محتوا نیز در ذهن مخاطب هدف، ماندگار خواهد شد!
در این بخش از مقاله به مهمترین و اصلیترین کاربردهای موشن گرافها خواهیم پرداخت.
موشن گرافیک تبلیغاتی بر اساس نحوۀ حرکت و نوع تصویر به چند دسته تقسیم میشود که شامل:
ویدیو موشنها، ترکیبی از تصاویر وِکتور و تصویربرداری واقعی میباشند. قسمتهایی که تصویربرداری آنها انجام نشده است، توسط تصاویر یا وکتورهای گرافیکی طراحی و ساخته خواهند شد که این عمل بر جذابیت ویدیو میافزاید.
در اینفو موشنها، از تکنیکها و روشهای جذاب اینفوگرافیک جهت انتقال مفهوم اصلی استفاده خواهد شد. در حقیقت، اینفو موشن یعنی، بکارگیری چند شکل و نمودار در قالب یک تصویر جذاب است.
یکی دیگر از موشن گرافیک تبلیغاتی پرطرفدار و محبوب، استاپ موشن میباشد. در این تکنیک، اشیا به طور جزئی و بسیار نامحسوس، حرکت داده خواهند شد و هر بار پس از تغییر حرکت اشیاء، عکاسی از آنها انجام میشود. سپس تمام عکسهای ثبت شده، از طریق نرم افزار، به شکل پیوسته و پشت سر هم تدوین میشوند که در نهایت، مخاطب احساس میکند، شی موردنظر در حالت حرکت است.
در این سبک، فیلمهای کاملاً واقعی، جایگزین طرحهای گرافیکی خواهند شد! در حقیقت، انتقال مفهوم و پیام به عهدۀ تصویربرداری واقعی، صداگذاری و همچنین تدوین است. از همین رو، طرحهای گرافیکی چندان کاربردی نخواهند داشت.
در موشن گرافیک تبلیغاتی، تصاویر واقعی، کاربرد چندانی ندارند و به همین خاطر، در طراحی گرافیکی، از نرم افزارهای ویژۀ طراحی گرافیک مانند Photoshop و Illustrator استفاده میشود. به بیانی دیگر، در موشن گرافها، وکتورها و طرحهای گرافیکی متحرکسازی شده و پس از صداگذاری، قابل نمایش خواهند بود.
انیمیشنها بر خلاف موشن گرافیکها، دربردارندۀ کاراکتر و همچنین پرسوناژ حیوانی یا انسانی میباشد. در واقع، انتقال پیام، از سوی کاراکترها انجام میشود و بنابراین، این کاراکترها هستند که داستان یا سناریو را تعریف خواهند کرد نه طرحهای گرافیکی و . . . . ضمن آنکه، انیمیشن ممکن است کاملاً بیصدا یا با صدا نمایش داده شود و حتی ممکن است ردۀ سنی خاصی را پوشش دهد.
برای ساخت موشن گرافیکها، میتوان از نرم افزارهای متعددی استفاده کرد که در این بخش از مقاله به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
طراح Motion Graphic، با کمک نرم افزارهای گرافیکی طبق داستان یا سناریو، برخی از تصاویر را متحرک میکند و سپس بر روی این تصاویر، صداگذاری انجام میدهد تا در نهایت، مفهوم کلی به بیننده و مخاطب منتقل شود. کار اصلی طراح موشن گراف، خلق یک اثر هنری خاص و جذاب در قالب ویدیو کلیپ، فیلم، تیزر تبلیغاتی و . . . میباشد. ضمن آنکه، اغلب طراحان از جلوههای بصری و سایر تکنیکهای روز دنیا نیز جهت ارائۀ بهتر آثار استفاده خواهند کرد. طراح باید در خلق آثار خود ایدهپرداز و خلاق باشد تا محتوای تصویری منحصربهفرد و متفاوتی به دیگران نمایش دهد.
Powered by WhatsApp Chat
WhatsApp Chat is free, download and try it now here!